De Hai Van Pass route; van Hué naar Hoi An en andersom

Veel reizigers bezoeken tijdens hun reis de plaatsen Hué en Hoi An. Daarbij maken sommigen ook een stop bij de kustplaats Da Nang. Tussen Hué en Da Nang ligt de indrukwekkende 21km lange Hai Van Pass. Wat is deze bergpas en wat kun je tijdens deze route nog meer bezoeken? Ik dit blog leg ik het je allemaal uit!

Zelf rijden of niet?

Wanneer je deze route wilt afleggen is het belangrijk om van te voren na te gaan of je zelf wilt rijden of liever met een tour meegaat. Via allerlei accommodaties in Hué, Da Nang en Hoi An kun je een scooter regelen om de route mee te rijden. De accommodatie zorgt daarbij voor het vervoer van je bagage naar de volgende accommodatie.

 

Wil je liever niet zelf de weg op, dan kun je ook met een georganiseerde tour mee gaan. Hierbij maak je ook diverse stops en trotseer je tevens de bergpas. Het voordeel hiervan is, is dat je vooral van de omgeving kunt genieten en niet hoeft op te letten met rijden.

De route van Hué naar Hoi An

Wanneer je de route van Hué naar Hoi An aflegt duurt dit (als je in één keer doorrijdt) ongeveer 3,5 uur. Echter kun je onderweg diverse leuke stops maken, waardoor je er de hele dag voor uit kunt trekken. Zorg er dan ook voor dat je op tijd (uiterlijk 09.00 uur) vertrekt vanuit Hué (of Hoi An als je het andersom rijdt).

Thuan An Beach

Op slechts een klein half uurtje rijden van het bruisende Hué vind je Thuan An Beach. Langs de stranden van Thuan An vind je veel lokale restaurants waar je als visliefhebber je hart kunt ophalen.

An Bang Cemetery

Vanuit het strand van Thuan An rijd je in 30 minuten naar An Bang Cemetery. Hier kun je een korte stop maken om de immense en kleurrijke begraafplaats te bewonderen.

Elephant Springs

Het stuk van An Bang Cemetery naar de Elephant Springs duurt ongeveer één uur. Het laatste stuk rijd je meer off road, maar je wordt dan ook beloond met een verfrissende duik in de springs. Daarnaast begeef je je hier midden in de jungle en wordt je omringd door een enorm groen landschap. Om bij de Elephant Springs te komen betaal je aan het begin van de onverharde weg 60.000VND per persoon.

Lang Co Beach

Na een verfrissende duik rijd je verder richting de kust voor een bezoek aan Lang Co Beach. Wanneer je hier rijdt zal het je vast opvallen dat er veel verlaten gebouwen en resorts staan. Dit komt doordat er veel projecten voor resorts zijn gestart, maar vanwege investeringsproblemen niet afgemaakt konden worden. Wel vind je hier nog enkele leuke beach bars voor een versnapering voordat je verder rijdt naar de Hai Van Pass.

Hai Van Pass

Kort na Lang Co Beach start de Hai Van Pass echt. Deze 21km lange bergpas brengt je langs prachtige uitzichtpunten over dichtbegroeide bossen en uitgestrekte zeezichten.

Da Nang

Kort na de Hai Van Pass kom je al in de buurt van het hippie en levendige Da Nang. Deze grote kuststad is ver ontwikkeld en trekt vele bezoekers. Het is belangrijk dat je hierbij om de stad heen rijdt langs de kust en niet binnendoor. In de stad vind je veel politie en zij vragen je dan geld om verder te kunnen rijden.

Marble Mountains

De laatste stop voordat je door rijdt naar Hoi An zijn de Marble Mountains. Let op dat je hier uiterlijk 16.15 bent. Om 17.00 uur gaat deze bezienswaardigheid namelijk dicht.