5 x Wat te doen in Ho Chi Minh City?!

In het zuiden van Vietnam vind je de metropool Ho Chi Minh City, in de volksmond ook wel 'Saigon' genoemd. In deze stad komen immense wolkenkrabbers, hippe cafés en de onvermijdelijke geschiedenis van Vietnam samen. In dit artikel lees je welke 5 highlights je niet kunt overslaan.

Hoe kom je in Ho Chi Minh City?

Voor reizigers die Vietnam vanuit het zuiden bezoeken, zal Ho Chi Minh City het beginpunt zijn. Er zijn ook reizigers die van noord naar zuid trekken en bijvoorbeeld vanuit de plaatsen Da Lat, Mui Ne of Nha Trang reizen. In dat geval kun je het beste de reisopties van 12GO checken en een bus transfer boeken.

5 x Wat te doen?

Ontdek het leven in district 1

District 1 is dé wijk van Ho Chi Minh City waar je al het bruisende leven vind. In en rondom dit district vind je de meeste bezienswaardigheden, restaurants én uitgaansgelegenheden. In de uitgaansstraat, Bui Vien Street, zul je je ogen (en oren) uitkijken!

Dit district is tevens de leukste buurt om te overnachten. Wij verbleven bij het Na Nue Hotel en dit is zeker een aanrader! Voor een goede prijs heb je een super comfortabel verblijf én het hotel beschikt over een fantastisch restaurant.

Breng een bezoek aan de Cu Chi Tunnels

Leer tijdens een bezoek aan de indrukwekkende Cu Chi Tunnels meer over de geschiedenis van Vietnam en de Vietnamoorlog. Het is aan te bevelen om met een gids of georganiseerde tour op pad te gaan. Op deze manier leer je meer over de oorlog en het leven van de soldaten in de Cu Chi-regio.

Wil je nog meer te weten komen over de Vietnamoorlog? Dan is een bezoek aan het War Remnants museum zeker een aanrader. De verschillende exposities geven een goed beeld van het leven tijdens de oorlog, de zware tijd die de soldaten en locals hebben gehad en de consequenties die tot op heden nog te merken zijn.

Scoor een souvenirtje op de Ben Than Markt

Op de oudste markt van Ho Chi Minh City, de Ben Than markt, vind je niet alleen eetkraampjes, maar ook kraampjes vol souvenirs. Voor weinig geld kun je hier genoeg leuks scoren. Net als op andere marktjes is het hier de gewoonste zaak om te onderhandelen over de prijs.

Bezoek de twee kathedralen

In Ho Chi Minh City vind je twee kathedralen die zeker een bezoekje waard zijn. Zo vind je hier de Notre Dame van Saigon, welke ook echt lijkt op de Notre Dame van Parijs. Echter is deze kathedraal al jaren onder constructie. Naast de Notre Dame van Saigon vind je het postkantoor. Een mooie bezienswaardigheid én je hebt de mogelijkheid om een kaartje op te sturen naar het thuisfront. Een andere mooie kathedraal om te bezoeken is dan ook de roze Tan Dinh Church.

Maak een dagtrip naar de Mekong Delta

Ten zuiden van Ho Chi Minh City vind je het enorme Mekong deltanetwerk. Tijdens een dagtrip naar deze delta begin je met een bezoek aan een tempel met enorme Boeddhabeelden. Vervolgens ga je het water op. Je bezoekt verschillende eilandjes op de delta en leert het lokale leven kennen. Zo bezoek je onder andere een bijenfarm en een snoepjesfabriek.

Bekijk ook onze aflevering over Ho Chi Minh City!