Wat te doen in Tam Coc, Ninh Binh? 5 x Ultieme tips!

In het noorden van Vietnam vind je de omgeving van Ninh Binh, met de gezellige plaats Tam Coc. Deze omgeving wordt ook wel het ‘Halong Bay van het binnenland’ genoemd en wanneer je deze plaatsen bezoekt begrijp je waarom. Ninh Binh is een omgeving rijk aan rijstvelden en opstijgende karstbergen. Wil jij weten welke activiteiten je hier absoluut niet kunt missen? In dit artikel deel ik mijn favoriete plekjes.

Hoe kom je in Tam Coc?

Afhankelijk of je van noord naar zuid of andersom reist in Vietnam, kom je hoogstwaarschijnlijk vanuit Hanoi, Halong Bay of Phong Nha. In Vietnam kun je gemakkelijk per bus reizen. Deze zogeheten ‘sleeperbussen’ kun je boeken via de website of app 12GO. Voor elke route zijn er diverse startplaatsen en -tijden die het beste bij jouw reisschema passen.

5 x Wat te doen?

Varen tussen de rijstvelden

Vanuit zowel Tam Coc, als de nabijgelegen plaats Trang An kun je een prachtige boottocht maken tussen de imposante karstbergen. Belangrijk om te weten is dat je tijdens de tocht vanuit Tam Coc meer tussen de rijstvelden vaart. Deze tocht duurt circa 1,5 uur. Opmerkelijk is dat de locals de roeiboten niet met hun handen, maar met hun voeten besturen. Om (vooral in het hoogseizoen) de drukte te vermijden is het aan te raden om vroeg in de ochtend of laat in de middag de tocht te maken.

Sidenote: de rijstvelden zijn op zijn mooist en groenste tussen de maanden mei en september, echter is dit ook het regenseizoen. In het droogseizoen, van november t/m april is de omgeving ook prachtig en (in ons geval) groen.

Bezoek de grootste pagode van Vietnam

Op ongeveer een half uur rijden van Tam Coc vind je de grootste pagode van Vietnam, de Bai Dinh pagode. Dit tempelscomplex bestaat in totaal uit tientallen verschillende tempels met ieder hun eigen vorm en decoratie. Kom je met een taxi naar de pagode? Dan kun je gewoon bij de voorkant het complex in. Wanneer je met eigen vervoer, zoals een scooter, aankomst, dan rij je een stuk door en word je vervolgens met een golfkarretje naar de hoofdingang gebracht. Deze golfkarretjes rijden over het hele complex en kunnen je tegen een kleine vergoeding ook van de ene tempel naar de andere rijden.

Bewonder de Bich Dong pagode

De ietwat drukkere, maar ook zeker wel de mooiste pagode van Ninh Binh is de Bich Dong pagode. Zorg ervoor dat je hier bijtijds bent, want het kan hier behoorlijk druk worden. Het tempelcomplex van Bich Dong bestaat uit in totaal 3 verschillende lagen/etages. Het bezoeken van deze tempel is geheel gratis. Parkeer je je scooter bij de ingang, dan moet je wel een kleine vergoeding betalen. In de directe omgeving vind je echter veel restaurants die je een gratis parkeerplaats aanbieden.

Beleef Ninh Binh van boven

Een van de meest spectaculaire plekken in Ninh Binh is het Hang Mua Viewpoint. Na het trotseren van 500 traptreden wordt je inspanning beloond met een grandioos uitzicht over de rijstvelden, bergen en de rivier. Wederom wordt het hier gedurende de dag en vooral in het hoogseizoen enorm druk, wees er dus op tijd bij. Dit is ook beter vanwege de temperatuur en inspanning.

Ontdek de omgeving per fiets of scooter

Wat wij erg leuk vonden aan Ninh Binh is dat je hier geheel zonder plan kunt rondrijden op de scooter of fiets en het ene na het andere mooie plekje tegenkomt. Rondom Tam Coc vind je veel fijne paden die dwars door de rijstvelden en kleine dorpjes lopen. Een betere impressie van het lokale leven kun je niet krijgen!

Bekijk ook onze aflevering over Ninh Binh!