Azië

Wat te doen in Chiang Mai? 6 x Onze tips!

Hoewel Chiang Mai als twee na grootste stad van Thailand wordt gezien, als opvolger van Bangkok, heeft de stad weinig gemeen met het grootse Bangkok. Je merkt hier het sfeervolle dorpsgevoel, terwijl en in en rondom de stad genoeg te beleven valt. Wat je precies kunt doen in Chiang Mai? Dat vertellen we je graag in dit artikel!

Lees meer »

Vietnam van noord naar zuid, dé ultieme reisroute!

Het uitgestrekte Vietnam, wat van noord naar zuid zo’n 1.600 km bedraagt, is de afgelopen jaren flink in opkomst onder toeristen. Niet alleen door de aantrekkelijke prijzen, maar ook doordat het land makkelijk te bereizen is en het over een grote diversiteit aan bestemmingen beschikt. In deze route nemen we je mee van Hanoi naar Ho Chi Minh City. We delen dé reistips voor jouw route van noord naar zuid Vietnam, maar uiteraard is deze route ook andersom af te leggen.

Lees meer »

48 uur in Phong Nha, wat te doen?

In het Phong Nha Ke Bang National Park komen oerwouden, grotten, rivieren en bergen samen. Deze omgeving biedt dan ook een groot scala aan activiteiten in de natuur. Wij hadden 48 uur lang de tijd om deze omgeving te ontdekken. In dit artikel delen we onze tips!

Lees meer »

Wat te doen in Tam Coc, Ninh Binh? 5 x Ultieme tips!

In het noorden van Vietnam vind je de omgeving van Ninh Binh, met de gezellige plaats Tam Coc. Deze omgeving wordt ook wel het ‘Halong Bay van het binnenland’ genoemd en wanneer je deze plaatsen bezoekt begrijp je waarom. Ninh Binh is een omgeving rijk aan rijstvelden en opstijgende karstbergen. Wil jij weten welke activiteiten je hier absoluut niet kunt missen? In dit artikel deel ik mijn favoriete plekjes.

Lees meer »

5 x Wat te doen in Ho Chi Minh City?!

In het zuiden van Vietnam vind je de metropool Ho Chi Minh City, in de volksmond ook wel 'Saigon' genoemd. In deze stad komen immense wolkenkrabbers, hippe cafés en de onvermijdelijke geschiedenis van Vietnam samen. In dit artikel lees je welke 5 highlights je niet kunt overslaan.

Lees meer »

Jungle Adventure in het Khao Sok National Park

Gelegen in de zuidelijke provincie van Thailand, Surat Thani, vind je het Khao Sok National Park. Dit nationaal park is naast prachtige turquoise gekleurde stuwmeren en dichtbegroeide jungles, de thuisbasis van een diversiteit aan wildlife. Een verblijf in dit National Park zal een van je hoogtepunten van Thailand worden. In dit blog deel ik mijn ervaring in het National Park samen met Our Jungle House.

Lees meer »

Tips voor Koh Kood, onze favoriete plekjes op het eiland!

Het eiland Koh Kood ligt ten zuidoosten van Bangkok en grenst bijna aan Cambodja. Veel reizigers komen vanuit Cambodja of Bangkok naar dit tropische oord. In tegenstelling tot veel andere eilanden van Thailand, vindt je hier nog geen hordes toeristen of gigantische resorts. Hier heerst echt nog het lokale eilandleven. Benieuwd wat er te doen en te beleven is op Koh Kood? Lees dan snel verder voor onze favoriete plekjes.

Lees meer »

Wat te doen in Bangkok? 8 Tips uit eigen ervaring!

Hoewel je met een grote Aziatische stad wellicht veel chaos en toeterende scooters en auto's verwacht, zal Bangkok je op een positieve manier verrassen. In deze wereldstad is enorm veel te doen en zien. Voor veel reizigers is Bangkok het beginpunt van een rondreis door Thailand en het is dan ook leuk om hier enkele dagen te spenderen. Ik geef je graag wat van onze tips en favoriete plekjes.

Lees meer »

10 x Dé tips voor Hoi An

Wat ons betreft is Hoi An de leukste plaats van Vietnam. Je hebt hier de perfecte combinatie van stad en strand én het centrum biedt veel straten waar geen auto's mogen komen. Ben jij benieuwd wat je hier allemaal kunt beleven? Lees dan snel verder.

Lees meer »

Ontdek de koningsstad van Vietnam; 5 tips voor Hué

De Vietnamese stad Hué ligt in centraal Vietnam en wordt ook wel de koningsstad genoemd, omdat hier de voormalige koninklijke familie woonde. Naast dat het een koninklijke stad was, werd deze regio zwaar getroffen door de conflicten tussen Vietnam en de VS tijdens de Vietnamoorlog. Tot op heden zijn daar nog gevolgen van te zien. Benieuwd wat je tijdens een bezoek aan Hué niet kunt missen? Lees dan vooral even verder!

Lees meer »

De Hai Van Pass route; van Hué naar Hoi An en andersom

Veel reizigers bezoeken tijdens hun reis de plaatsen Hué en Hoi An. Daarbij maken sommigen ook een stop bij de kustplaats Da Nang. Tussen Hué en Da Nang ligt de indrukwekkende 21km lange Hai Van Pass. Wat is deze bergpas en wat kun je tijdens deze route nog meer bezoeken? Ik dit blog leg ik het je allemaal uit!

Lees meer »

Ontdek het noorden van Vietnam; 5 x doen in Sapa

Sapa is wat ons betreft een van de mooiere regio’s van Vietnam. Dit bergachtige gebied van Noord-Vietnam is groener dan groen. Je vindt hier beboste bergtoppen, prachtige rijstvelden en interessante volksstammen. De omgeving leent zich perfect voor het maken van wandeltochten en het bewonderen van de vele uitzichtpunten. Lees verder zodat je geen bijzondere tips mist!

Lees meer »

10 x Doen in Hanoi

De metropool van Vietnam, chaotisch en toch charmant, dat is Hanoi. Misschien dat je net na aankomst wat last krijgt van een cultuurshock met al die krioelende scooters en toeters, maar de sfeer en vriendelijkheid van de bevolking spant hier de boventoon. Ondanks dat deze stad ruim 8 miljoen inwoners telt, kent het ook zijn kalme en rustgevende plekjes. Voor deze plekken moet je vooral even verder lezen!

Lees meer »

5 x De leukste plekjes om te slapen op Bali

Bali, een van de meest bekende eilanden van Indonesië en dat is niet voor niets. De diversiteit aan cultuur en natuur, de relatief korte reisafstanden en de lage kosten die je op het eiland kwijt bent maken het een geliefde plek voor backpackers, koppels en families om rond te reizen. Maar ook de toffe plekken waar je kunt verblijven voor een behapbare prijs maakt het eiland aantrekkelijk. Ik laat jou graag de leukste plekjes zien waar je kunt overnachten!

Lees meer »

5 x Doen in het ongerepte Munduk

Een van onze hoogtepunten van de reis op Bali, was ons verblijf in Munduk! Het authentieke en ongerepte Bali is wat ons betreft hier te vinden. Van groene rijstvelden, tropische jungles en watervallen tot aan authentieke tempels, hier is het te vinden. De volgende vijf plekken moet je zeker beleefd hebben.

Lees meer »

7 x Tips voor Gili Trawangan

De Gili eilanden is een eilandengroep wat onderdeel is van het eiland Lombok. Het grootste eiland van de drie is Gili Trawangan. Hier kun je heerlijk relaxen, snorkelen en het eiland gemakkelijk zelf ontdekken. Ik geef je graag wat tips!

Lees meer »

De ultieme route door Bali!

Bali, een van de meest bekende eilanden van Indonesië en dat is niet voor niets. De diversiteit aan cultuur en natuur, de relatief korte reisafstanden en de lage kosten die je op het eiland kwijt bent maken het een geliefde plek voor backpackers, koppels en families om rond te reizen. Ik laat jou graag de route zien die ik heb gereisd en laat jou weten waarom dit dé ultieme route door Bali is!

Lees meer »