48 uur in Phong Nha, wat te doen?

In het Phong Nha Ke Bang National Park komen oerwouden, grotten, rivieren en bergen samen. Deze omgeving biedt dan ook een groot scala aan activiteiten in de natuur. Wij hadden 48 uur lang de tijd om deze omgeving te ontdekken. In dit artikel delen we onze tips!

Hoe kom je in Phong Nha?

Reizigers die vanuit het noorden naar Phong Nha reizen zullen hoogstwaarschijnlijk vanuit Ninh Binh richting Phong Nha afreizen. Kom je vanuit het zuiden, dan zul je hoogstwaarschijnlijk vanuit Hué of Hoi An komen. Van en naar Phong Nha rijden er meerdere keren per dag en richting verschillende bestemmingen zogeheten ‘sleeperbussen’. Deze transfers kun je gemakkelijk boeken via de website of app van 12GO.

Dag 1 in Phong Nha

Vandaag hebben wij een scooter gehuurd om de omgeving te verkennen. De omgeving van Phong Nha staat vol met rijstvelden waar je tussendoor kunt rijden. Daarnaast reden we naar de botanische tuin van Phong Nha. De rit hier naartoe is prachtig! Onderweg word je omringd door dichtbegroeide bergen en kun je genieten van prachtige uitzichten.

De botanische tuin van Phong Nha kun je eerder een jungle noemen. Voor een paar euro kun je de tuin/jungle in en verschillende wandelroutes lopen. Zorg ervoor dat je goede schoenen aan hebt, want af en toe is het aardig klimmen. Onderweg kom je langs een waterval en een prachtig uitzichtpunt. Daarnaast heb je de kans om wildlife tegen te komen, zoals apen en reptielen zoals spinnen en slangen. Omdat het nationale park erg groot is en de botanische tuin veel bezocht wordt door toeristen is de kans dat je ze ziet echter heel klein.

Dinertip! Allebei de dagen in Phong Nha hebben wij heerlijk én gezellig gegeten bij ‘Lantern Vietnamese Restaurant’. Hier kun je naast traditionele Vietnamese gerechten ook genieten van smaakvolle Westerse gerechten.

Dag 2 in Phong Nha

Vandaag stond er een grottentour op het programma. ’s Ochtends werden we opgehaald en naar de eerste bezienswaardigheid gebracht, het bezoekerscentrum van de botanische tuin. Deze hadden we gisteren nog niet bezocht, dus het was nog een verrassing. In het bezoekerscentrum kregen we meer informatie over het Phong Nha Ke Bang National Park en alle bewoners van dit natuurpark.

Hierna vervolgden we onze weg naar de eerste grot, Paradise Cave. En deze grot heet niet voor niets zo. Het kleurenspel en de grootsheid van deze grot is echt magisch! Voor de echte waaghalzen zijn er zelfs meerdaagse tours door deze grot.

Na de enorme en smakelijke lunch was het tijd om naar de Dark Cave te gaan. En zoals de naam al zegt, deze grot heeft geen kunstlicht. De weg naar de grot was spectaculair, we gingen namen met de zipline naar de overkant van de rivier om de ingang van de grot te bereiken. Vervolgens deden we de hoofdlampen op en liepen we in een treintje naar het hoogtepunt van deze grot, namelijk een modderbad! Een unieke ervaring! Na de wandeling konden we de dag afsluiten met allerlei wateractiviteiten.

Waar te verblijven in Phong Nha?

Het centrum van Phong Nha is niet groot, maar kent wel leuke accommodaties en restaurantjes. Wij verbleven bij Phong Nha Green Homestay. Deze kleinschalige accommodatie biedt naast ruime en schone slaapkamers ook nog eens een dakterras met zwembad én een prachtig uitzicht.

Bekijk ook onze aflevering over Phong Nha!