7 x Tips voor Gili Trawangan

De Gili eilanden is een eilandengroep wat onderdeel is van het eiland Lombok. Het grootste eiland van de drie is Gili Trawangan. Hier kun je heerlijk relaxen, snorkelen en het eiland gemakkelijk zelf ontdekken. Ik geef je graag wat tips!

Hoe kom ik op Gili Trawangan?

Vanaf zowel Bali, als Nusa Penida en Lombok varen er dagelijks diverse ferry maatschappijen naar de Gili eilanden. Zelf heb ik vanuit het plaatsje Padang Bai op Bali de Eka Jaya ferry genomen en de oversteek naar het eiland gemaakt. Op de heenreis duurde dit circa 1,5 uur en op de terugreis ongeveer 2,5 uur, omdat we hierbij een stop maakte bij Gili Air, Gili Meno en bij Bangsal op Lombok. Tickets voor de ferry kun je gemakkelijk online reserveren.

Verblijf bij het gezellige Gili Tenda!

Zoek je een uniek verblijf op het eiland? Dan is Gili Tenda echt iets voor jou! Dit kleinschalige resort beschikt over ongeveer 14 luxe safaritenten. De ruime tenten zijn allemaal voorzien van een privé terras, airconditioning en een prachtige buiten badkamer! Bij Gili Tenda kunt u voor een paar euro per dag fietsen huren en het eiland ontdekken. Ook worden er snorkelsets verhuurd waardoor je zelf de leukste snorkelspots rondom het eiland kunt gaan verkennen.

Ga op snorkelavontuur

De Gili eilanden lenen zich perfect voor het ontdekken van de prachtige onderwaterwereld. Er zijn dan ook tal van mogelijkheden om mee te gaan met snorkelexcursies waarbij je langs onderwaterstandbeelden, een scheepswrak, prachtige koraal en schilpadden gaat! Het is aan te raden om mee te gaan met een sunset tour, omdat het dan vaak rustiger is bij de snorkelspots en je meer kans hebt om schildpadden te spotten! Een sunset tour is tevens te regelen via een verblijf bij Gili Tenda.

Heerlijk ontbijten bij Coco Café

Ons favoriete ontbijtplekje was het Coco Café bij de haven van Gili Trawangan. Hier kun je onder het genot van een prachtig uitzicht genieten van verse smoothies en heerlijke gerechten. De minions smoothie is een echte aanrader!

De zonsondergang bewonderen

Aan de westkust van het eiland kun je bij helder weer een prachtige zonsondergang bewonderen. Aan deze kust vind je tevens tal aan gezellige restaurantjes, waar je heerlijk met je voeten in het zand kunt genieten van een diner with view!

Filmavond op het strand

Helaas hebben wij dit niet kunnen doen, maar het stond wel op het lijstje. Bij diverse beachclubs en restaurants wordt er ’s avonds op een groot wit doek een film gespeeld. Hier kun je onder het genot van een lekker drankje en hapje genieten van een goede film. Een unieke plek voor een bioscoopavond als je het mij vraagt.

Fietsend het eiland ontdekken

Omdat er op het eiland geen motorvoertuigen toegestaan zijn, wordt er veel met paard en wagen en op de fiets gedaan. Ondanks de zandweggetjes en de vele hobbels hier en daar, leent het eiland zich perfect voor een fietstochtje op het eiland. Doe dit vooral vroeg op de dag, anders wordt het namelijk te warm.

Ultiem relaxen

Je bent immers op Gili Trawangan en dan kan even goed relaxen ook niet ontbreken. Bij veel beachclubs en restaurants zijn zitzakken of ligstoelen aanwezig en kun je heerlijk relaxen. Maar ook met je handdoekje in je fietsmand kun je de leukste plekjes ontdekken.