Jungle Adventure in het Khao Sok National Park

Gelegen in de zuidelijke provincie van Thailand, Surat Thani, vind je het Khao Sok National Park. Dit nationaal park is naast prachtige turquoise gekleurde stuwmeren en dichtbegroeide jungles, de thuisbasis van een diversiteit aan wildlife. Een verblijf in dit National Park zal een van je hoogtepunten van Thailand worden. In dit blog deel ik mijn ervaring in het National Park samen met Our Jungle House.

Diverse nature trails trotseren

Vanuit Our Jungle House kun je zelfstandig maar liefst 3 prachtige wandelingen maken door de jungle. Dit is dan ook hoe wij ons avontuur hier begonnen. De wandelpaden zijn duidelijk aangegeven, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Gedurende de wandelingen heb je de kans om apen te spotten. Wij hadden geluk en zagen een grote groep spelende apen tussen de bomen springen!

Slapen in een boomhut

Tijdens ons avontuur bij Our Jungle House verbleven we de eerste nacht in een avontuurlijke boomhut. Vanaf het terras waande je je tussen de boomtoppen en heb je de kans om apen en vogels te spotten. Terwijl we om ons heen de geluiden van de jungle konden horen vielen we 's avonds heerlijk in slaap. Om ons jungle avontuur nog completer te maken, werden we de volgende ochtend ontwaakt met het geluid van rennende en spelende apen over het dak.

Het Cheow Lan meer op

Na het ontbijt bij Our Jungle House was het tijd om richting het Cheow Lan meer te vertrekken. Hier gingen we met de longtailboot het water op. De omgeving is hier fascinerend. Vanuit het turquoise gekleurde water stijgen imposante begroeide rotspartijen op.


Wist je dat?
Het Cheow Lan meer is een stuwmeer dat jaren geleden nog niet onder water stond. Op de bodem van het meer vind je zelfs nog restanten van dorpen die hier eeuwen geleden stonden. Het meer is echter zo diep dat duiken naar deze plek hier niet toegestaan is.

De mysteries van een grot ontdekken

Na een korte wandeling door de dichtbegroeide jungle kwamen we aan bij een vlonder. Hier stapten we op een zogeheten 'bambooraft', die ons naar de ingang van de grot bracht. In deze donkere, maar indrukwekkende grot vol mysterieuze verhalen en bijzonder gesteente keken we onze ogen uit.

Slapen in een drijvende bungalow

De tweede nacht verbleven we niet in een boomhut, maar een drijvende bungalow midden tussen de rotsformaties op het Cheow Lan meer. Tijdens ons verblijf werden al onze maaltijden verzorgd en konden we gebruik maken van de kajaks om zelf de omgeving te ontdekken.

Apen spotten tijdens een bootsafari

Na een verbazingwekkende goede nacht begonnen we onze derde dag in het National Park met een vroege bootsafari. Nog vóór het ontbijt gingen we het water op, op zoek naar wildlife. Al snel zagen we hoog in de bomen een neushoornvogel zitten. Even later kwamen we bij een grote groep spelende apen, een prachtige ervaring om van dichtbij te bewonderen! Wanneer je heel veel geluk hebt, dan kun je in dit park ook wilde olifanten spotten.

Ons avontuur met Our Jungle House was onvergetelijk! De combinatie van de prachtige omgeving en de back-to-basic vibes waren fantastisch. Wil jij ook het Khao Sok National Park ontdekken? Check dan vooral de website van Our Jungle House voor alle tours en adventure pakketten.

Bekijk ook onze aflevering over het Khao Sok NP