8 x niet missen tijdens jouw reis naar Fins Lapland


Vliegensvlug door de sneeuw met een huskytocht!

Een echt hoogtepunt tijdens jou winters avontuur in Fins Lapland is een huskytocht maken! De meeste tochten duren een hele dag, waarbij je lunch verzorgd wordt. Je begeeft je in de een sprookjesachtig winterparadijs! Tussen het sleeën door is er genoeg tijd om te knuffelen met de husky’s, maar let op, want wanneer de husky’s door hebben dat ze mogen gaan rennen, zijn ze niet meer te houden!

 

Racen op de sneeuwscooter!

Ten tweede mag een tocht op de sneeuwscooter ook zeker niet ontbreken! Met de scooter race je over bevroren meren en door de besneeuwde bossen. Ondanks dat je een extra pak krijgt om je warm te houden is het zeker aan te raden je dik en warm aan te kleden, want het kan behoorlijk koud worden op de scooter. Een sneeuwscootertocht kan geregeld worden vanuit Pyhätunturi zelf, maar meestal is het ook mogelijk om vanuit je accommodatie een tour te boeken.

 

Laat je betoveren door het noorderlicht!

Een van de meest adembenemende momenten van een reis naar Fins Lapland is natuurlijk het zien van het noorderlicht! Dit prachtige natuurfenomeen heb je natuurlijk niet zelf in de hand, wel zijn er bepaalde plekken waar je een betere kans hebt om de dansende hemel te kunnen aanschouwen. Zo heb je meer kans wanneer je geen kunstlichten hebt, bijvoorbeeld vanuit huizen of straatlantaarns. Daarnaast kun je het noorderlicht het beste zien op open plekken, bij bijvoorbeeld meren of open velden.

 

Ga ijsklimmen naar de top!

Ga ijsklimmen op een bevroren waterval! Bij het plaatsje Pyhätunturi kun je gaan klimmen tegen een bevroren waterval. De waterval bevindt zich tussen de pistes in het skigebied van Pyhätunturi. Wanneer je de top bereikt hebt, heb je een schitterend uitzicht over de bevroren meren en de besneeuwde bomen.

 

Maak een sneeuwschoenwandeling!

Ook kun je vanuit het plaatsje Pyhätunturi het Pyhä-Luosto National Park in, dit park beslaat ongeveer 142 km² waarbij er verschillende wandelpaden zijn uitgezet. In de winter kan de sneeuw hier erg hoog zijn, waardoor je er alleen met sneeuwschoenen kunt lopen. In totaal is er 19 km aan gemarkeerde wandelroute te ontdekken.

 

Bezoek de kerstman in Santa Village

Vlakbij het vliegveld Rovaniemi bevind zich de poolcirkel, het is leuk om hier even een stop te maken en een bezoek te brengen aan Santa Village. Er zijn hier restaurantjes, souvenirwinkels, er lopen rendieren en natuurlijk niet te vergeten er bevindt zich het huis van de Kerstman. Je kunt bijvoorbeeld het huis van de Kerstman in en met hem op de foto.

 

Verken de omgeving op de ski's of snowboard

Ga een dagje skiën of snowboarden in het skigebied van Pyhätunturi! Het is misschien niet een heel groot skigebied, maar de pistes zijn heerlijk en het is er vrij rustig. Bovenaan de berg bevindt zich een gezellig cafeetje en ook halverwege een piste bevind zich een heerlijk restaurant. Onderaan de piste bevind zich een skidepot waar je materiaal kunt huren, je hoeft dus niet veel te sjouwen met je spullen.

 

Probeer eens wat anders en ga langlaufen

Ga langlaufen in het skigebied Pyhätunturi. Er is in totaal 150 km aan onderhouden crosscountry paden te vinden in zowel het National Park, als het skigebied van Pyhätunturi. Je kunt in het skidepot onderaan de berg Pyhätunturi ook je langlaufuitrusting huren en vanuit daar vertrekken dan ook verschillende routes.