Hootepunten in Costa Rica

Hoogtepunten om niet te missen tijdens je rondreis door Costa Rica!

Pura Vida, het levensmotto van de Costa Ricaanse bevolking. Hiermee wordt bedoeld dat je moet genieten van het leven. Ook wordt er weleens de pure natuur mee bedoeld, die zeker te vinden is in Costa Rica!

Wildlife tour in het Tortuguero National Park

Het Tortuguero National Park is gelegen aan de oostkust van Costa Rica. Je waant je hier in een totaal andere wereld, waarbij je je als mens zo klein voelt in de natuur. Grote kans dat je tijdens een boottour verschillende dieren tegenkomt, zoals luiaards, schildpadden, apen, toekans en verschillende reptielen.

Ziplinen in het Arenal Volcano National Park

Als je geluk hebt en op een heldere dag in het park bent, heb je de kans om de gehele vulkaan te zien. Het is zelfs mogelijk vuurspetters uit de krater te zien komen. Naast ziplinen kun je er nog veel meer activiteiten doen, zoals wandelen, raften, de hanging bridges bezoeken en tot rust komen in de hotsprings.

Snorkelen bij Isla del Caño

Isla del Caño is een eiland vlakbij het kustplaatsje Bahía Drake en het national park Corcovado. Je ziet hier prachtige vissen en hebt daarnaast een grote kans op het zien van zeeschildpadden. Ook leven er rond deze kust veel walvissen. Tijdens de maanden augustus, september en oktober is de kans vrijwel 100% dat je de walvissen ziet.

Fietsen door het plaatsje Puerto Viejo

Huur een fiets en verken het dorpje! Daarnaast is het erg leuk om langs de kust te fietsen. Tussendoor is het leuk om een bezoek te brengen een het jaguar rescue center. Hier verzorgen vrijwilligers vanuit de hele wereld zieke wilde dieren, met als doel ze in de toekomst weer de vrije natuur in te laten.

Raften op de Rio Sarapiqui

Een onvergetelijk avontuur! Je hebt zelfs de kans om tijdens het raften apen en toekans te zien. Wanneer je naar Sarapiqui rijdt is het een aanrader om even bij Frog’s Heaven te stoppen. Hier heeft een local zijn achtertuin tentoon gesteld. De eigenaar kan je veel vertellen over alle dieren die in deze tuin leven.

Ga surfen bij playa Dominicalito

Dominicalito is een klein plaatsje vlakbij Dominical. De kustplaats Dominical is een gezellig dorpje met winkeltjes en restaurants. Hier is het echter niet zo’n goed idee om ongeoefend te gaan surfen in verband met de stroming. Bij playa Dominicalito kun je makkelijk als beginnende surfer een paar golven pakken.