Kom tot rust in de Achterhoek

Tips om te doen in de Achterhoek!

Huur een scooter

Via Tour de Achterhoek is het mogelijk om een scooter te huren en de rustgevende omgeving van de Achterhoek te ontdekken. De scooter is op te halen in het plaatsje Groenlo, waarvandaan je diverse leuke routes kunt doen. Ga bijvoorbeeld langs de plaatsjes Ruurlo, Beltrum en Borculo, of gebruik route.nl om zelf een leuke route uit te stippelen.

Breng een bezoek aan Delden

Delden is een leuke plaats met een gezellige uitstraling. Het is een sfeervolle plaats om doorheen te lopen en beschikt over diverse gezellige restaurants en winkels. Wanneer je geïnteresseerd bent in een wandeling in de natuur is het leuk om een rondje te lopen op het landgoed van Kasteel Twickel in Delden. Het is een prachtig landgoed om te wandelen, waar honden op diverse paden ook los mogen lopen. Daarnaast is het natuurlijk leuk om een kijkje te nemen bij het kasteel.

Wandelen bij het Buurserzand

Ben jij een natuur- en/of wandelliefhebber? Zo ja, dan ben je hier op het juiste adres. Het Buurserzand beschikt over een divers landschap, terwijl je bij de naam wellicht alleen denkt aan zand en een uitgedroogd gebied. De waarheid is ver van dat, het gebied is beschikt over onder andere stukken bos, heide en zandheuveltjes. Ben jij nieuwsgierig geworden naar dit gebied? Kijk dan snel verder in de onderstaande link, waar je meer informatie vindt.

Buurserzand - Natuurgebied | Natuurmonumenten

 

De natuur in bij Ruurlo

Nabij het centrum van Ruurlo zijn heerlijke wandelpaden, waar ook stukken geschikt zijn voor honden om los te lopen. Zo heb je voorbij het spoort een mooi wandelgebied door de natuur, waar de hond los mag lopen. De ronde is zo groot te maken als je zelf wilt, maar ook voor een rondje van een half uurtje kun je hier prachtig wandelen.

Tip op de route:

Breng een bezoekje aan het sfeervolle stadje Doesburg. Doesburg is gelegen nabij Arnhem en is vanwege zijn optimale ligging jaren een belangrijke vestingstad geweest. Veel woningen en gebouwen zijn nog uniek en worden daarom beschermd door middel van rijks- en gemeentelijke monumenten. Doesburg telt bij elkaar meer dan 150 rijksmonumenten.