Top 8 to do op Curaçao

Curaçao heeft, als grootste eiland van de Nederlandse Antillen, veel activiteiten en bezienswaardigheden te bieden. Met dit rijtje tips maak ik het plannen van jouw vakantie een beetje gemakkelijker! Neem snel een kijkje…


Willemstad en de pondjesbrug

Zet wanneer je naar Curaçao afreist ook zeker het bezoeken van het kleurrijke Willemstad op je lijstje! Tip: ga ’s ochtends wat vroeger richting de stad, dan is het nog niet al te warm én zijn de meeste winkels open. Loop langs de gekleurde huisjes aan de handelskade en steek de pondjesbrug over. Wanneer je vanuit de wijk Punda de brug over loopt bevind je je in de wijk Otrobando (wat letterlijk ‘De overkant’ betekent) en bevindt zich aan je linkerzijde een prachtig winkelcentrum.

Snorkelen

Curaçao biedt vele mogelijkheden om de onderwaterwereld rondom het eiland te ontdekken. Er worden diverse tours aangeboden waarbij je met een boot langs verschillende duik- en snorkelspots gaat, maar bij veel stranden en baaitjes kun je ook makkelijk zelf komen. Hier een lijstje met mijn favoriete snorkelplekken:

     - Tugboat Beach

     - Playa Grandi

     - Kokomo Beach

     - Grote Knip

     - Klein Curaçao

     - Playa Lagùn

Klein Curaçao

Er zijn op Curaçao vele aanbieders met tours die richting Klein Curaçao vertrekken. De tour met de catamaran van BlueFinn Charters is een echte aanrader. Vanuit het restaurant Zanzibar op Jan Thiel Beach vertrokken wij richting het paradijselijke Klein Curaçao. Onderweg werden wij goed verzorgd met genoeg drinken en vers fruit. Eenmaal op het eiland aangekomen kan je zelf het eiland verkennen. Zo kan je richting de vuurtoren en het schipwrak lopen en kom je onderweg vele krabbetjes en salamanders tegen. Neem ook zeker een duik in het water en zet je snorkel op, want de kans dat je hier de groene zeeschildpad tegenkomt is zeer groot! Rond het middaguur wordt je door de crew van BlueFinn verwend met een heerlijke BBQ lunch met verse salades. Een echte aanrader!

Strandjes

Stranden zijn er op Curaçao genoeg! Ieder strandje en baaitje is weer anders en heeft iets unieks. Een dagje strandhoppen is een leuke oplossing om in één dag meerdere baaitjes gezien te hebben. Vooral de strandjes aan de westkant van eiland liggen dichtbij elkaar en zijn goed met elkaar te combineren, zoals Playa Kalki, Playa Grandi, Grote Knip en Playa Lagùn. Andere stranden die het bezoeken waard zijn, zijn:

     - Kokomo Beach

     - Playa Porto Mari

     - Tugboat Beach

Shete Boka National Park

Het Shete Boka National Park is gelegen aan de noordkust van de westkant van het eiland. Het national park grenst aan een ander park, namelijk het Christoffel National Park wat zich goed leent voor een klim naar de top van de berg. Het Shete Boka park beslaat ruim 10 kilometer van de noordkust van Curaçao en grenst aan de wilde kust. Doordat er aan de noordkant van het eiland flinke wind staat, is de zee hier ruig en klotsen de golven tegen de ruige kuststrook aan. Dit zorgt voor mooie plaatjes! Maar ook wanneer er weinig wind staat is een bezoekje aan het national park erg leuk, het geeft je namelijk de kans om een grot in te gaan die bij veel wind onder water staat. Kortom, zeker het bezoeken waard!

Jeep en snorkel tour

Heb jij zin wat avontuur? Dan is de jeep en snorkel tour van Curaçao Activities echt wat voor jou! Samen met de tourguide Howard beleef je een unieke dag waarin je veel van het eiland zult zien. In open jeep rij je richting de ruige noordkust van het eiland waar je over de ongerepte vlaktes racet. Tussendoor stop je bij een grot en kom je oog in oog te staan met een heleboel vleermuizen! Hierna maak je nog een tussenstop bij Landhuis Savonet, wat grenst aan het Christoffel National Park, waarna je vertrekt richting twee prachtige stranden om te snorkelen. Neem ook zeker een kijkje op de website van Curaçao Activities, want ze bieden nog veel meer unieke tours aan!

Suppen op het Spaanse Water

Ontdek het Spaanse Water vanaf een supboard! Bij SupCuracao kun jij met een gids op tour over het Spaanse Water. Vanaf het water heb je een prachtig zicht over én tussen de mangroves. Af en toe is het even aanpoten, want de wind kan hier flink waaien. Samen met twee (afhankelijk van de groepsgrootte) tourguides ga je op pad en wordt er veel verteld over het suppen zelf en de omgeving van het Spaanse Water, erg leuk als je van een wat actiever uitje houdt!

Suppen Spaanse Water
Suppen Spaanse Water

Heerlijk eten

Aan gezellige en lekkere restaurants op Curaçao geen gebrek! Voor ieder is er wat wils en de keuze is er reuze. Hierbij een klein lijstje van mijn favoriete restaurants:

     - De Gouverneur

     - Zanzibar

     - El Grill

     - Chill

     - Koko’s

     - Pirate Bay

     - Bonita

Restaurant Zanzibar - Jan Thiel
Chill Bar & Grill - Mambo Beach
Bonita - Mambo Beach