Herten spotten op de Amsterdamse Waterleidingduinen

Gelegen vlak onder Zandvoort vind je het natuurgebied van de Amsterdamse Waterleidingduinen. Een prachtig natuurgebied wat bestaat uit diverse soorten landschappen, van dichtbegroeide bossen, tot zandduinen en uitgestrekte grasvlaktes.

In het natuurgebied kun je diverse wandelroutes belopen. Voor iedereen en ieder niveau is er wat wils. Zo kun je om het hele gebied lopen, waardoor je een afstand van maar liefst 30km aflegt. Daarnaast zijn er wandelroutes van onder andere 5km, 7km en 10km te wandelen. Ook voor mindervalide beschikt het natuurgebied over een route die rolstoeltoegankelijk is. Afhankelijk van welke parkeerplaats u gebruikt kunt u diverse routes belopen. Zelf begon ik bij de ingang Oase en heb ik de route ‘Het tientje van waternet’ gelopen, wat zeker een aanrader is!

In het natuurgebied leeft veel wild en je hebt dan ook grote kans om deze te spotten. Herten en vossen zijn dan ook de dieren die hier door veel natuur- en fotografieliefhebbers op de foto gezet worden. Vooral in de bronstijd tussen half oktober en half november laten de herten zich graag zien.