Nachtje weg in Deventer

Het afgelopen weekend ontdekte ik het gezellige en knusse Deventer. Hoewel de stad redelijk klein is, is het een perfecte stad om te bezoeken in combinatie met een leuk nachtje weg. De stad heeft nog veel oude pandjes die goed bewaart zijn gebleven, wat een sfeervol en karakteristiek gevoel geeft aan de stad.

De stad is makkelijk lopend te verkennen. Wanneer je langer de tijd hebt in Deventer, is het aan te raden om de stad ook per fiets te ontdekken. Samen met een gids kun je op pad en kom je alles te weten over deze historische Hanzestad.

Waar slapen?

Ik verbleef bij het Grand Boutique Hotel Huis Vermeer en dat is écht een aanrader! Dit sfeervolle en karakteristieke hotel ligt midden in het centrum aan het Grote Kerkhof van Deventer. ’s Ochtends kun je in het hotel genieten van een heerlijk vers bereid ontbijt in de gezellige en stijlvolle ontbijtruimte. Vanuit het hotel ben je binnen een mum van tijd bij gezellige restaurants en leuke winkelstraten, waar je naast grote ketens ook gezellige boetieks vindt.

Restaurant tips:

  • St. Tropez
  • Ciao
  • Happy Tosti
  • Eetcafé de Sjampetter