Wat te doen in Valencia? 7 tips voor jouw stedentrip!

De Spaanse stad Valencia is de ideale bestemming voor een heerlijke stedentrip in zowel de warme zomermaanden als het voor- of najaar. De stad biedt de ultieme combinatie van dwalen door de gezellige straatjes, cultuur snuiven en relaxen aan het strand. Je hoeft je hier geen seconde te vervelen, al is even rustig neerploffen op het strand ook geen overbodige luxe. Benieuwd wat je allemaal niet kunt missen? Hier lees je onze tips voor een onvergetelijke stedentrip naar Valencia.

Rondreizen in Valencia

Veel bezienswaardigheden in het centrum bevinden zich makkelijk op loopafstand van elkaar. Wil je echter meer zin van de diverse wijken en regio’s rondom het centrum of naar het strand? Dan is het aan te raden om een fiets te huren. De hele stad staat vol met fietspaden door zowel drukke straten als door het prachtige stadspark ‘Jardin del Turía’. Fietsen huren kun je onder andere bij Baja Bikes. Wil je liever met gids op pad, dan kan dat ook via Baja Bikes!

Ciudad de las Artes y las Ciencias

Wellicht dé bezienswaardigheid die direct in je opkomt zodra je denkt aan Valencia, het Ciudad de las Artes y las Ciencias. Dit prachtige stukje architectuur is een plek waar locals samenkomen met toeristen. De zogenoemde ‘stad van de kunsten en wetenschappen’ bestaat uit zes gebouwen die ieder centraal staat voor een ander gebied van kunst of wetenschap. Zo bevind zich hier onder andere het ‘Oceanogràfic’, waar zich het grootste aquarium van Europa bevindt, en het ‘Wetenschapsmuseum’. Om de diverse musea van binnen te bezoeken heb je echter wel een entreeticket nodig.

Mercado Central

Gelegen in het oude centrum van Valencia vind je Mercado Central. Deze overdekte markt telt meer dan 300 kraampjes vol verse producten. Ben je op zoek naar een vers ontbijt, lekkere snack of iets lekkers voor bij de borrel, dan ben je hier aan het juiste adres!

Fietsen of wandelen door Jardín del Turia

Jardín del Turia heeft zijn naam te danken aan de rivier de Turia. Het grote stadspark ligt in de oude rivierbedding van de Turia en is met zijn lengte van maar liefst 9 kilometer een van de grootste stadsparken van Spanje. De oude rivierbedding is nu een groene oase van de stad en staat vol met tropische palmbomen, sinaasappelbomen, vijvers en fonteinen. Het is de ideale manier om de drukte van de stad even te ontsnappen en hier een rondje te wandelen of fietsen.

Pleinen, kerken en kathedralen

Het oude centrum van Valencia staat vol met prachtige kathedralen, kleurrijke oude gebouwen en gezellige pleintjes. Zo kan een bezoek aan het beroemde Plaza de la Virgen met de welbekende kathedraal natuurlijk niet ontbreken. Hier kun je tevens de klokkentoren van El Micalet beklimmen.

De botanische tuin

Valencia is naast een bruisende en culturele stad ook een stad met veel groen. Zo kun je hier naast de Jardín del Turia ook de botanische tuin ‘de la Universidad de Valencia’ bezoeken. Wanneer je hier loopt heb je geen besef dat je middenin een levendige stad loopt.

Sangria, pinchos en paella

Je kunt Valencia natuurlijk niet verlaten zonder genoten te hebben van al het lekkere wat de Spaanse keuken te bieden heeft. Een Sangria op het terras of genieten van een diversiteit aan verschillende pinchos. Een aanrader is zonder meer het restaurant ‘Sagardi’. Door de grote diversiteit aan pinchos wil je hier vast nog eens naartoe. Ook een heerlijke paella met vis, vlees of groente kan natuurlijk niet ontbreken!