Roadtrip Toscane & Umbrië

5 x hoogtepunten die je niet mag missen!


Ga touren op de Vespa

Ga een dagje op pad met een Vespa en verken de omgeving. Het voordeel van de Vespa is dat je makkelijk even kan stoppen om van de omgeving te genieten. Rijd langs de eindeloze wijnvelden en maak tussenstops bij de authentieke dorpjes, zoals Castellina. In Castellina vind je gezellige eetgelegenheden, kerkjes en winkeltjes. Zelf heb ik de Vespa gehuurd bij Bellini Bruno in San Gimignano de scooter gehuurd. Hier kun je tevens diverse auto's en old timers huren.

 

Ontdek Siena

De plaats Siena is erg bekend onder de toeristen, dit komt vooral door de middeleeuwse gebouwen die hier nog goed bewaard zijn. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Piazza del Campo, dit is het hart van de stad. Elk jaar op 2 juli en 16 augustus vinden hier zogeheten Palio (paardenraces) plaats, waarbij de zeventien wijken van de stad het tegen elkaar opnemen. Tussen deze datums is elke wijk feestelijk versierd met zijn vlaggen en lopen de bewoners trots door de straten. Wat je ook niet mag missen in Siena is de Duomo, bezichtig deze kathedraal ook van binnen!

 

Proef het beste ijs in San Gimignano

Bij gelateria Dondoli vind je het beste ijs van de wereld. De eigenaar Sergio Dondoli heeft al vele prijzen gewonnen met zijn heerlijke ijssmaken. Wanneer je in San Gimignano bent, verken dan ook zeker het stadje. San Gimignano staat bekend om zijn torens. De stad was tijdens de middeleeuwen 70 torens rijk, maar nu zijn er daar nog maar 14 van te vinden. In het hoogseizoen kan het hier behoorlijk druk zijn, maar wanneer je voor 10.30 uur of na 16.00 uur gaat is het een stuk rustiger.

 

Doe een wijnproeverij in Montepulciano

Montepulciano staat bekend om het heerlijke eten en drinken. De stad is omringd door wijnvelden. Niet gek dat je in de stad veel mogelijkheden hebt om wijntours en proeverijen te doen. Tijdens de proeverij ervaar je verschillende lokale wijnen en kun je de traditionele delicatesse proeven. Breng tijdens je bezoek aan Montepulciano ook een bezoek aan Piazza Grande en de Tempio De San Biagio, die onderaan de stad te vinden is.

 

Breng een bezoek aan Cortona

Cortona is een van de Toscaanse heuvelstadjes. Er zijn verschillende kerken/kathedralen te vinden in de stad, zoals de San Niccolò en de San Domenico. ’S avonds bruist het van de gezelligheid. Je vindt er veel restaurants en winkeltjes. Daarnaast heb je vanuit verschillende plekken van de stad een prachtig uitzicht over de wijnvelden.