Citytrip Barcelona

5 x te bezoeken in deze bruisende stad


Parc Guëll

Het Park Guëll staat bekend om de vele mozaiëksteentjes die dit park voorziet van kunst en kleur. Het park is ontworpen door de architect Gaudi. De architect heeft zelf tijdelijk in een van de huizen in het park gewoond! Sinds 1984 staat dit kleurrijke park (samen met nog meer werken van Gaudi) op de UNESCO werelderfgoedlijst.

 

La Sagrada Familia

De Sagrada Familia is tevens een ontwerp van Gaudi en betekent: Basiliek en Boetetempel van de Heilige Familie. Sinds het begin van de bouw van de basiliek in 1883 wordt er voortdurend aan het gebouw gewerkt. Voor velen is de Sagrada Familia het meesterwerk van Gaudi en mag het daarom ook zeker niet ontbreken tijdens jouw citytrip naar Barcelona.

Parc de la Ciutadella

Het park de la Ciutadella is het grootste park van Barcelona en ideaal om de stadsdrukte te ontsnappen. Het park beschikt onder andere over een monumentale waterval, een vijver, een tuin uit Engelse stijl, diverse musea en de dierentuin van Barcelona. Ook in dit park bevinden zich ontwerpen van Gaudi. In het park begeef je je tussen de locals, want ook zij vinden het park een fijne plek om de drukte te ontsnappen.

 

Plaza de Toros

De naam zegt het al, deze bezienswaardigheid is een voormalige stierenarena. De prachtig gedecoreerde arena wordt ook wel La Monumental genoemd. Het was de laatste plek in Catalonië waar stierengevechten werden gehouden, sinds 2011 zijn hier geen gevechten meer geweest.

 

Camp Nou

Voor de voetballiefhebbers, mag een bezoek aan het wereldbekende stadion van Barcelona natuurlijk niet ontbreken. Dit indrukwekkende stadion biedt je de gelegenheid om het museum te bezoeken met allerlei grote trofeeën. Daarnaast is het leuk een audiotour te doen en meer te weten te komen over dit bijzondere stadion.