To Do West-Canada


Als natuurliefhebber ben je in Canada zeker op het goede adres, maar ook mensen die meer van gezellige steden houden kunnen hier hun hart ophalen. Hieronder vind je de tofste highlights van West-Canada die jij zeker niet mag missen tijdens je roadtrip. Het is zeker een aanrader om een roadtrip te doen in een camper! Je verwacht het misschien niet, maar het geeft je enorm veel vrijheid.
 

Verken Vancouver op de fiets!

Fiets bijvoorbeeld door het Stanley Park, hier is een fietspad aangelegd waarbij je lang het water rondom het park fietst. Daarnaast is het leuk om een bezoek te brengen aan Granville Island. Hier is een grote markthal met allerlei leuke kraampjes. Het 'eiland' is bereikbaar via de Granville Bridge of nog leuker via de watertaxi.

 

Spot orka’s in Victoria!

Vanuit Burnaby kun je met de Ferry naar Vancouver Island en kom je aan in het plaatsje Victoria. Een leuke en gezellige plaats! Een bezoek aan Fisherman ’s Wharf mag ook zeker niet ontbreken. Er zijn in Victoria verschillende organisaties te vinden die orka en whale watching tours aanbieden. Tijdens deze tours zie je niet alleen orka’s, maar ook zeeotters en zeehonden.

 

Doe een whale en bear watch tour in Tofino!

Vanuit Victoria is het leuk om door te rijden naar het kleine plaatsje Tofino. Het is een prachtige rit langs de kust, bossen en blauwe meren. Tijdens de tours heb je de kans om walvissen, zwarte beren, zeeleeuwen, zeearenden en otters te zien. Als je de tijd heb is het ook erg leuk om te gaan surfen bij een van de vele stranden rondom Tofino.

 

Maak een wandeling door de bergen bij Whistler!

Een mooie omgeving en een stevige wandeling maken, dat kan hier in Whistler wel. Neem bijvoorbeeld de gondol Peak2Peak, hiermee wordt je van de Whistler mountain naar de Blackcomb mountain gebracht. Ook de plaats Whistler zelf is erg leuk om te bezoeken, er zijn gezellige restaurants en café’s. Vanaf de terrassen kun je zo de berg op kijken, waar geregeld mountainbikers over schansen naar beneden komen.

 

Ga raften in Clearwater!

Een super gave ervaring om zo tussen de rotsen te raften. Ook krijg je de mogelijkheid om vanaf een cliff het water in te springen, als je geen hoogtevrees hebt is dat zeker een aanrader! Daarnaast mag een bezoek aan een van de vele watervallen rondom Clearwater niet ontbreken. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Helmcken Falls, Dawson Falls of de Moul Falls. Ten slotte is het nog een aanrader om ’s avonds een hapje te gaan eten bij Hop ’n Hog, een gezellig restaurant met live muziek erbij.

 

Paardrijden in Jasper National Park!

Wauw, wat een hoogtepunt is dit! Zelfs voor degene die nog nooit hebben paardgereden is het mogelijk om een rit te maken. Je komt langs mooie uitzichtpunten en helderblauwe meren!

 

Neem de Icefields Parkway naar Lake Louise!

Een fantastische rit langs gletsjers, watervallen, felgroene vlaktes en helderblauwe meren. Stop bijvoorbeeld even bij het Peyto Lake, Bow Lake of de Bridal Vell Falls.

 

Ga Mountainbiken door de bossen bij Banff!

Ook hier is voor ieder niveau wat wils. In totaal is er 180 kilometer aan fietspad te berijden, variërend van makkelijk tot moeilijk. Een aanrader is om langs de Hoodoos, Bow Falls en naar de Cave en Basin te gaan. Naast het mountainbiken is het leuk om te gaan kayaken vanuit Banff. Het is hierbij niet nodig om een tour te doen, je kunt gewoon op je eigen houtje kayaken. Het plaatsje Banff zelf is ook erg gezellig met allerlei restaurant en winkel gelegenheid.