Op huskytour in het Rondane National Park!

Het Rondane National Park is gelegen in het midden van Noorwegen in de provincie Innlandet. Het nationaal park is het eerste en daarmee het oudste nationaal park van Noorwegen. Het gebied van Rondane ligt bijna geheel boven de boomgrens en beschikt over diverse plateaus met pieken die over de 2.000 meter rijken. De hoogte piek bevindt zich op maar liefst 2.178 meter. 

 

Het nationaal park biedt veel mogelijkheden voor outdoor recreatie, waaronder diverse prachtige wandelroutes, mogelijkheden voor paardrijden, langlaufpaden én de mogelijkheid voor een onvergetelijke huskytocht. Dat laatste is dus exact wat ik heb gedaan! De uitgestrekte plateaus in het nationaal park lenen zich perfect voor een prachtige sleetocht.

 

Vanuit het Venabu Fjellhotel (letterlijk vertaald ‘berghotel’) stonden de husky’s klaar om weg te gaan. Tijdens deze 1,5 uur durende tour kregen we eerst wat instructies over hoe de slee in zijn werk gaat en hoe we de honden het beste kunnen besturen. Al gauw was het tijd om te gaan en sprintte de honden weg. Wat een avontuur en wat een prachtige omgeving! Doordat het een vlak landschap is, is het makkelijk de slee te besturen en kun je ondertussen genieten van het indrukwekkende uitzicht op de besneeuwde bergtoppen.

 

Na de tocht is er genoeg tijd om met de husky’s te knuffelen en kun je heerlijk opwarmen in het café van het hotel. Wanneer je langer de tijd hebt, is het zeker aan te raden om in de omgeving van het hotel een rondje te wandelen.