5 x snorkelen op Curaçao

De beste snorkelspots op het tropische Curaçao!


Klein Curaçao

Klein Curaçao ligt op ongeveer anderhalf uur varen van Curaçao en geeft je niet alleen de kans om rond het eiland zeeschildpadden te spotten en de bekende vuurtoren te spotten, maar je hebt ook de kans om onderweg wilde dolfijnen te spotten! Zelf ben ik naar Klein Curaçao geweest met de catamaran van Blue Finss Carters, wat een echte aanrader is. Onderweg kun je heerlijk voorop de boot relaxen en je wordt verzorgd met heerlijke drankjes en een uitgebreide lunch van de BBQ. Op Klein Curaçao is de kans groot dat je groene zeeschildpadden en vele vissen zult zien. Ondanks dat er weinig koraal aanwezig is, is het een heerlijke snorkelplek.

Playa Grandi

Playa Grandi staat bekend om de vele groene zeeschildpadden die naar deze baai trekken. Het strand is gelegen aan de westkant van het eiland en is een van de meest westelijk gelegen baaitje. Het is een geliefde plek voor de schildpadden omdat vissers hun vers gevangen vis schoonmaken en de visresten weer terug de zee in werpen. Ondanks dat het dé plek is om de zeeschildpadden te spotten zit er ook een keerzijde aan deze plek. Er komen namelijk behoorlijk wat toeristen op af. Wil je wat rustiger kunnen genieten van deze plek, dan is het aan te raden wat vroeger op de ochtend richting Playa Grandi te vertrekken.

Tugboat Beach

Tugboat Beach is een relatief wat onbekender strand. Het strand is gelegen iets wat oostelijker van Jan Thiel en is per auto goed bereikbaar, ondanks dat het wat verstopt ligt. Bij aankomst krijg je van de eigenaar van het strandtentje een uitleg waar alle snorkelspots verstopt liggen én waar de gezonken boot ligt. Je vindt rond dit strand talloze prachtige vissen en koraalriffen. Wat mij betreft een van de best bewaarde stukjes van Curaçao.

Playa Lagùn

Wanneer je op zoek bent naar een wat rustiger strandje én een plek om goed te snorkelen, dan is Playa Lagùn wat voor jou. Playa Lagùn is tevens gelegen aan de westkant van het eiland en biedt je de kans om vele prachtige vissen en ook her en der wat koraal te spotten. Vanaf hier is het ook mogelijk om te duiken met een van de duikscholen die zich rond het strand hebben gevestigd.

Grote Knip

Grote Knip staat bekend om het brede strand én bovendien om het felblauwe water. Hoewel je in het midden van de baai misschien niet zo veel vissen zal tegenkomen, kun je langs de rotsen aan de zijkanten van de baai heel wat prachtige vissen tegenkomen. Grote Knip is een leuk strand om te combineren met andere strandjes aan de westkust van het eiland, zoals Playa Grandi of Playa Lagùn. Ohja een klein geheim plekje... de meest rechtse foto hieronder laat dit prachtige groene pareltje al zien. Vanuit het strand van Grote Knip loopt er tussen de bomen door een klein 'pad' richting deze goed verborgen plek. Een goeie plek om te zwemmen is het niet, maar er is hier niemand en de plek zelf is een groene oase.