Ontdek de kustplaats Cascais in Portugal

Op slechts een korte treinrit van ongeveer een half uur vanuit Lissabon, vind je de gezellige badplaats Cascais. De perfecte manier om jouw stedentrip naar Lissabon uit te breiden met een gezellig stranddagje en het struinen door deze fijne kusplaats. Wil jij naast een uurtje zonnen op het strand meer zien van Cascais, dan geef ik je graag wat tips.


Bezoek een van de velen musea

Door de heerlijke zomerdag waarop ik in Cascais was ben ik zelf geen musea in geweest. Wel zijn veel musea in Cascais van buiten al een pareltje om te zien! Zo is het Casa Santa Maria een aanrader om te bezoeken. Dit statige gebouw met daarachter de vuurtoren licht dichtbijt het centrum van Cascais en daarom makkelijk om te voet te bezoeken. Een ander prachtig musea is bibliotheekmuseum Condes de Castro Guimarães. Hier heb ik helaas geen tijd voor gehad, maar gezien de prachtige foto’s van dit kasteeltje is het zeker de moeite waard.

Haven van Cascais

Wat is een badplaats zonder haven? In deze haven is het rijke verleden van Cascais nog goed zichtbaar. Luxe jachten ga je zeker tegenkomen in de Marina de Cascais. Vanuit het centrum van Cascais loop je gemakkelijk langs de kust naar deze haven. Wist je dat dit de grootste haven is van de Portugese Rivièra?

Wandel door het Parque Marechal Carmona

Een groene oase midden tussen het karakteristieke Cascais. Het park ligt middenin Cascais en biedt een rustgevende plek vol tropische planten, kleine watertjes én schilpadjes die hier in de zon chillen. Echt een aanrader om even doorheen te lopen en jouw bezoekje een unieke twist te geven.

Wandel door de kleurrijke straatjes

Gewoon lekker struinen zonder doel, dat is in Cascais prima te doen. Je gaat nooit snel te ver weg en komt makkelijk weer terug bij bekende straatjes. Het ene huisje is nog leuker, kleurrijker en karakteristieker dan de ander.

Chill op het strand van Praia da Rainha

Ga jij één dagje naar Cascais vanuit Lissabon en wil je ook nog een kort stranddagje meepakken, dan is een bezoek aan Praia da Rainha echt ideaal. Het strand ligt tussen twee rotsen midden in het centrum van Cascais. Vanuit het treinstation is het slechts een kleine vijf minuten lopen naar het strand. Daarnaast vind je hier leuke winkels en heerlijke eetgelegenheden.

Wil jij langer verblijven in Cascais? Boek dan hier jouw overnachting!