5 x Doen in het ongerepte Munduk

Een van onze hoogtepunten van de reis op Bali, was ons verblijf in Munduk! Het authentieke en ongerepte Bali is wat ons betreft hier te vinden. Van groene rijstvelden, tropische jungles en watervallen tot aan authentieke tempels, hier is het te vinden. De volgende vijf plekken moet je zeker beleefd hebben.


Koffie en kruidnagelproductie

De omgeving van Munduk staat ook wel bekend om zijn koffie- en kruidnagelproductie. De unieke manier van oogsten van de kruidnagel is zeker de moeite waard om van dichtbij te bekijken. Wanneer je samen met een gids op pad gaat zul je hoogstwaarschijnlijk ook te zien krijgen hoe de kruidnagel verwerkt wordt, evenals de koffiebonen die vaak bij dezelfde boer worden verwerkt. Je krijgt hierbij een uniek inkijkje in het lokale leven en hoe deze lokale producten op geheel eigen wijze gemaakt worden.

Tropische en onontdekte watervallen

De Banyu Wana Amertha Waterfall is een van de mooiste dingen die wij ooit gezien hebben! In totaal zijn er in dit ietswat afgelegen gebied drie watervallen te vinden. De ene is nog mooier en indrukwekkender dan de ander. Wij waren hier vrijwel alleen, waardoor je in alle rust kunt rondlopen en zelf een verfrissende duik kunt nemen.

Wil je nog een waterval bezoeken? Dan kun je de Munduk Waterval bezoeken. Deze waterval kon volgens ons helaas niet tippen aan de Banyu Wana waterval, maar was evengoed prachtig om te zien. Ook hier was het een kleine klim (vooral terug) naar en van de waterval, maar dit was het dubbel en dwars waard!

Rijstvelden

De prachtige rijstvelden van Munduk zijn iets wat je zeker niet mag missen. Omringd door bossen, hoge kokospalmbomen en op de achtergrond de prachtige groene gebergtes beleef je een magisch gevoel. Terwijl je, met gids, door de rijstvelden loopt kom je geregeld locals tegen die je maar al te graag hun manier van oogsten laten zien.

Pura Ulun Danu Bratan tempel

Breng een bezoek aan de Pura Ulun Danu Bratan. Deze tempel is gelegen aan het Bratan meer en biedt je naast een bezoek aan de tempel zelf een prachtig uitzicht over het meer. Ondanks dat je op het terrein ook veel toeristische plekjes vindt om de meest Instagram waardige foto te maken (wat wij zelf niet echt heel mooi vonden in combinatie met de tempel), was het zeker een bezoekje waard!

Grootse meren

Vanuit Munduk ben je in enkele minuten bij de twee meren Buyan en Tamblingan. Vanuit de hooggelegen wegen rondom Munduk die in de richting van de twee meren lopen, heb je een prachtig uitzicht over de groene omgeving en zie je vanaf hetzelfde punt de twee meren tegelijk. Een bekent uitzichtpunt is Twin Lake View, waar je tevens wat attributen tegenkomt voor de Instagram foto’s. Rondom dit punt zijn nog tal van andere prachtige uitzichtpunten.

Verblijftip

Wil jij verblijven midden in de natuur, tussen de rijstvelden en in het ongerepte gebied van Munduk? Dan is een verblijf bij het prachtige Atres Villa zeker aan te raden. Je verblijft in een kleine villa en kunt genieten van het heerlijke eten, zwembad en de rijstvelden op het terrein. Daarnaast kun je met het personeel van de villa mee op pad door de omgeving van de villa, waarbij je langs rijstvelden, koffieboeren, kruidnagelboeren, een waterval en de dichtbegroeide jungle loopt. Nog een leuk weetje, Atres Villa staat voor anti stress villa, en dat kun je hier uitstekend!