5 x Vancouver Island verkennen

Vancouver Island ligt, zoals de naam al zegt, nabij de wereldstad Vancouver. Toch is dit eiland niet te vergelijken met Vancouver. Op het eiland vind je een grote diversiteit aan prachtige natuur, wildlife en leuke steden. Lees hier wat je niet kunt missen!


Orca’s bewonderen

Een must-do vanuit Victoria is toch wel een boottocht waarbij je de kans hebt om orca’s, oftewel de indrukwekkende ‘killer whale’ te spotten. Tijdens een tour heb je niet alleen de kans om deze imposante dieren te spotten, maar zul je hoogstwaarschijnlijk ook otters, zeearenden en zeehonden.

Bezoek de kleurrijke huisjes in Victoria

Victoria is een gezellig knusse stad, waarin en waar vandaan je diverse uitstapjes kunt doen. Breng in ieder geval een bezoekje aan de Fisherman’s Wharf. Hier vind je de kleurrijke huisjes op het water, waarvan er tevens een paar restaurants zijn. Ben je toch bij de Fisherman’s Wharf, breng dan ook zeker een bezoekje aan de haven die een schilderachtig karakter heeft.  

Ga walvissen spotten in Tofino

Tofino is een kleiner plaatsje iets ten noorden van Victoria. Een activiteit wat je tijdens een bezoek aan Vancouver Island en dan vooral Tofino niet kunt missen is een whale watching tour bij The Whale Center. Tijdens deze tour ga je met ruige kracht de zee op en heb je de kans om de imposante walvissen van gepaste afstand te bewonderen. Het is iedere keer weer spannend in hoeverre dit dier zich aan de mensen laat zien!

Black bears spotten vanuit Tofino

De black bears zijn een van de meest imposante dieren in het dierenrijk van Canada en daarbij in het bijzonder op Vancouver Island. Tijdens een tour met the Whale Center vaar je over zee in de richting van dichtbegroeide en rotsachtige kades, waar de beren geregeld naartoe komen om krabbetjes te vangen. Naast de beren zie je wellicht ook wel zeearenden!  

Groene parken ontdekken

Vancouver Island biedt niet alleen gezellige plaatsen als Victoria en Tofino, maar staat vooral bekend om zijn prachtige natuurparken. Zo kunnen een bezoek aan de volgende natuurgebieden zeker niet ontbreken:

  • Pacific Rim National Park
  • Petroglyph Provincial Park
  • Strathcona Provincial Park

Waar verblijven?

Wil jij uniek verblijven in Tofino? Kies dan voor Crystal Cove! Prachtige chalets, ruime kamperplaatsen en zelfs een privé stukje strand waar je de dag met een kampvuurtje en een spectaculaire zonsondergang kunt afsluiten. Bij het winkeltje koop je een kampvuurkit waardoor een kampvuur maken op het strand een eitje wordt.