Wat te doen in Chiang Mai? 6 x Onze tips!

Hoewel Chiang Mai als twee na grootste stad van Thailand wordt gezien, als opvolger van Bangkok, heeft de stad weinig gemeen met het grootse Bangkok. Je merkt hier het sfeervolle dorpsgevoel, terwijl en in en rondom de stad genoeg te beleven valt. Wat je precies kunt doen in Chiang Mai? Dat vertellen we je graag in dit artikel!

Hoe kom je in Chiang Mai?

Veel reizigers bezoeken Chiang Mai nadat zij in Bangkok zijn geweest. Vanuit Bangkok kun je gemakkelijk per nachttrein afreizen naar de noordelijker gelegen stad. Een ticket kun je gemakkelijk online boeken via 12GO

Naast de nachttrein beschikt de stad ook over een eigen luchthaven, waarvandaan zowel binnenlandse als internationale vluchten vertrekken en aankomen.

Wat te doen?

Ontdek het oude centrum van Chiang Mai

Zoals je op Google Maps kunt zien is het centrum van Chiang Mai gevormd als vierkant. Langs de zijkanten zie je tevens delen van de oude stadsmuren. In het oude stadscentrum vind je naast super leuke restaurantjes en winkels ook prachtige tempels. Zo kun je een bezoek aan de Wat Phra Singh niet overslaan én vind je het enorme tempelcomplex What Chedi Luang.

Unieke souvenirs scoren bij Keaw Gallery

Wanneer je door het oude centrum van Chiang Mai loopt en de verschillende markten afstruint, dan zul je versteld staan van de vele galleries. Kaew Gallery is er zeker eentje die je moet bezoeken voor unieke en handgemaakte souvenirs. Ben je nog op zoek naar een prachtig stuk kunst aan de muur voor thuis? Dan kun je hiervandaan ook items naar huis laten versturen.

Al fietsend het diverse Chiang Mai ontdekken

Als je in Bangkok een fietstour hebt gedaan, dan is dit hoogstwaarschijnlijk bij Co van Kessel. Wist je dat ze ook een vestiging hebben in Chiang Mai? Zo niet, dan nu! Samen met een lokale gids ontdek je diverse wijken van Chiang Mai, je proeft delicatessen uit de omgeving én bezoekt een lokale ochtendmarkt. Je hoeft er niet raar van op te kijken als er rond 11 uur weinig eten ligt op de markt, de locals komen hier namelijk al vanaf 3 uur 's nachts voor hun verse producten.

Bezoek een ethische olifantenopvang

Chiang Mai is het walhalla van olifantenopvangcentra. En hoewel het fijn is dat olifanten vanuit het circus, olifantenritjes of als werktuig worden 'gered', zit er enorme verschillen in de manier waarop ze opgevangen worden en de interactie die toeristen met deze wilde dieren mogen hebben

Bij Chang Chill doen ze het geheel op hun eigen manier. Ze zijn de enige olifantenopvang in de regio waarbij er geen interactie is tussen mens en dier. Zoals ze zelf zeggen: 'where elephants can simply be elephants'. Tijdens een halve of hele dagtour ga je met een gids op pad door het bos, op zoek naar de olifant met zijn 'mahout'. De 'mahout', oftewel olifantenverzorger, is de enige persoon die de olifant kan en mag aanraken en dichtbij kan komen. Dit is tevens de verzorger die de olifant vanuit zijn vorige plek naar Chang Chill heeft gebracht voor een beter leven. Help na de wandeling met het klaarmaken van suikerriet voor de olifanten en kijk vervolgens vanaf het observatieplatform hoe deze imposante dieren smikkelen.

Beklim de sticky waterfalls

Net buiten Chiang Mai vind je de zogeheten 'sticky waterfalls'. Waarom deze naam? Door het stromende water over de kalkstenen ondergrond, kunnen er geen algen groeien. Hierdoor is het dus niet glad en kun je er omhoog lopen.

Struin de vele marktjes af

In Chiang Mai vind je ook 's avonds genoeg leven op straat. Naast de ontzettend leuke Sunday Night Market, vind je hier ook een markt op zaterdagavond en de night bazaar welke elke avond geopend is. Je scoort hier heerlijke streetfood en shopt souvenirtjes voor een aantrekkelijke prijs.

Bekijk ook onze aflevering over Chiang Mai!