Food hotspots Rome

6 x waar te eten in Rome!


Carlo Menta

Carlo Menta is een super leuk én een lekker restaurantje in de wijk Trasteverde. Een aanrader is de Gnocchi met pesto, heerlijk! Het is zeker leuk om nog even in de omgeving rond te lopen, er zijn heel wat winkeltjes, restaurantjes én niet te vergeten gelateria ’s.
 

RED laFeltrinelli Tomacelli

Dit restaurant is onderdeel van een soort bibliotheek. Het idee hier is om heerlijk uit te rusten met een boek, een drankje en goed eten. Ook is er een dakterras waar je gezellig kunt bijkomen van al dat lopen door de stad. Een aanrader is zeker weten een gerecht met burrata, echt heel erg lekker!

 

Trattoria Mamma Angela

Een trattoria zoals je die van de Italianen kunt verwachten. Alles is vers en met liefde bereid en dat proef je! Voor niet al te duur kun je hier heerlijk eten, dus zeker een aanrader!

 

Il Chianti Vineria

Geluk moet je wel hebben om hier een plekje te kunnen veroveren, maar het wachten is het zeker weten waard. Voor flinterdunne Italiaanse pizza’s, maar ook overheerlijke pasta’s ben je hier op het goede adres. Daarnaast valt er ook niet te klagen over de ligging van dit restaurant, het ligt namelijk vlakbij de Trevi Fontein.

 

Campo de ‘Fiori

Op dit plein bevindt zich elke ochtend, behalve op zondag, een marktje. Je vind hier allerlei streekproducten en verse pasta’s. Leuk om bijvoorbeeld een pastaatje als souvenir mee naar huis te nemen ;).

 

Gelateria Günter

Rome kent vele gelateria ‘s, maar een aanrader vind ik toch wel gelateria günter. Er zijn heel veel smaken om uit te kiezen, zowel klassieken smaken zoals chocolade en aardbei als de exotische smaken zoals cactus met peer.