Rondreis Noorwegen

Tips voor tijdens jouw rondreis door Noorwegen


Ontdek de bruisende stad Oslo

Wanneer je bijvoorbeeld met de ferry naar Oslo gaat, kom je aan tussen adembenemende fjorden. De stad bruist van de bezienswaardigheden, winkels en cafés. Breng zeker een bezoek aan het opera huis en het koninklijk paleis. Ook is het leuk om een kijkje te nemen in het Norsk Folkenmuseum, je kunt hier gemakkelijk vanuit de stad met de boot naartoe.

 

Bezoek de hippe stad Bergen

Bergen is een stad aan de kust van de en staat ook wel bekend om zijn houten huisjes langs het water. Vanuit de stad kun je mooie wandelingen in de omgeving maken, zoals naar het mooie uitzichtpunt op de stad en de fjorden.

 

Bezoek de olympische skischans in Lillehammer

In 1994 werden de olympische winterspelen in Noorwegen gehouden. De skischans in Lillehammer wordt zowel in de zomer als in de winter nog gebruikt. Lillehammer is ook een uitstekende plek voor mooie wandelingen. Vergeet ook zeker niet een bezoek te brengen aan het gezellige dorp van Lillehammer.

 

Prachtige uitzichten in Kaupanger!

Wanneer je naar Kaupanger rijd via Lom, kom je zelfs in de zomer langs besneeuwde vlaktes. Daarnaast kom je langs geweldige uitzichtpunten en prachtige watervallen. In de buurt van Kaupanger is het mogelijk om een kayaktour te doen in de lustafjorden. Hier heb je de kans om zeehonden te zien zwemmen in het ijsblauwe water.

 

Wandel over de Jostedalbreen Gletsjer

Dit is echt een super gave ervaring! Nadat je ijzers onder je schoenen hebt gekregen en vastgebonden bent aan het touw is het tijd om de gletsjer op te gaan. Met een groep maak je een wandeling over de gletsjer en ie je de diepe gleuven tussen het ijs.

 

Elandensafari in Hovden

Wanner je naar Hovden gaat en vanuit Voss, kom je langs prachtige watervallen in de omgeving van Låtefoss. In Hovden is het mogelijk om een elandensafari te doen. Deze safari begint wanneer het net donker is geworden. Helaas moet je wel geluk hebben om ze te zien, want elanden schrikken snel van geluiden of lichten. Daarnaast is het een hele kunst om een foto van de elanden te kunnen maken, maar het is een geweldige ervaring! Ook is het leuk om in de omgeving van Hovden een wandeling te maken.