Citytrip Sint-Petersburg

Ontdek het verassende St. Petersburg in Rusland!


Laat je verassen bij de Kerk van de Verlosser op het Bloed! Deze kerk is een van de bekendste plekken in Sint Petersburg en dat is terecht! Je raakt nooit uitgekeken in de kerk, want er zijn overal prachtige details te zien. Daarnaast vormt de kerk een groot contrast met de andere architectuur in de stad.

Bezoek de prachtige Hermitage en laat je verassen door de grote kunstcollectie! De Hermitage beschikt over verschillende afdelingen met kunst vanuit diverse stromingen, daaronder vallen ook maar liefst 20 exemplaren van Rembrandt's schilderijencollectie. Het is aan te raden om van te voren online tickets te kopen. Het is helaas wel iets duurder online, maar het bespaart je wel een hoop wachttijd. Met een beetje geluk ben je er de derde donderdag van de maand, want dan is de entree gratis! (Houd hierbij wel rekening met behoorlijke drukte :))

Neem een kijkje bij het Paleizencomplex in Peterhof! Dit Paleizen- en tuincomplex werd gebouwd op bevel van de Russische tsaar Peter de Grote. Het Paleis, genaamd het Grote Paleis, is gelegen op een klif dat gelegen is in een park met diverse fonteinen, beelden en paviljoens.

Ga naar een traditionele Folkshow in het Nicolaas Paleis! Hier worden geregeld traditionele dansvoorstellingen gegeven. Een erg leuke manier om meer over de Russische cultuur te weten te komen.

Wandel over de Unversiteitskade langs de Bolsjaja Nevaen laat je verassen door de bijzondere architectuur die de stad te bieden heeft! Langs de Bolsjaja Neva vind je onder andere de Hermitage en het Sfinksy beeld.

Voor de shop- en foodlovers onder ons zijn er in St. Petersburg diverse markten en shopping malls, zoals de Kuzneckny Market en Magazin Kuptsov Yeliseyevykh om de Russische specialiteiten te proberen en de ‘Passasj’ waar je kunt shoppen.

Loop over de Nevski Prospecten bekijk de mooie architectuur en de Onze-Lieve-vrouwen-van-Kazan-Kathedraal! Langs de Nevski Prospect vind je diverse leuke cafeetjes en winkels.

Vervoertip

De metrois een heel toegankelijk én goedkoop vervoersmiddel in St. Petersburg en is daarom zeker aan te raden. Een ritje kost slechts 0.60 euro. Daarnaast zijn de metrostations van St. Petersburg kunstwerken op zich!