Roadtrip Andalucia, Spanje

Routetips voor jouw roadtrip door Andalucia


Start je trip in het bruisende Sevilla! Acclimatiseer en maak kennis met de diverse stad. Meer tips over de stad vind je in de blog 'Citytrip Sevilla'.

 

Neem de huurauto en rijd richting het zuiden naar de Costa de la Cruz en relax aan het strand bij Costa Ballena! Deze kust trekt tijdens de vakantie veel Spanjaarden aan, waardoor je een uniek ‘local’ gevoel krijgt. Voor de beginnende surfer is het een goede plek om je surf skills te verbeteren. Ook wanneer er minder golven zijn, is het mogelijk om sup-boards te huren en het water op te gaan! Aan het strand vind je diverse leuke restaurants, zoals de Ajedrez Beach Club. Daarnaast is het dé plek om je Spaanse taalvaardigheden te verbeteren, want Engels wordt er nauwelijks tot niet gesproken. Wanneer je uit eten gaat pas je dan aan aan de lokale eetgewoonte, want anders sta je voor een dichte deur :)

 

Bezoek het gezellige plaatsje Chipiona! Ook hier vind je vooral de ‘locals’ en moet je je aanpassen aan de lokale gewoonte. Er wordt hier nog volop geleefd volgens de ‘siësta’s’. 's Avonds is het een levendig plaatsje met veel eetgelegenheden.

Neem een kijkje bij de lokale Sherry- en Portproducent Sandeman! Sandeman is gelegen in het plaatsje Jerez de la Frontera en is op zichzelf al een leuk plaatsje om te bezoeken. Je kunt hier diverse rondleidingen en proeverijtjes krijgen, waarbij je informatie krijgt over de Sherry, Port en de producent Sandeman zelf. Een bezoekje brengen aan de Spaanse rijschoolin Jerez is ook zeker een aanrader! Om een goed plekje te hebben tijdens deze typische Spaanse show, is het aan te raden je ticket van te voren te boeken.

Bezoek de levendige plaats Cadiz! Neem zeker even een kijkje in de haven, de versmarkt midden in het centrum, de gezellige pleintjes en struin door de smalle sfeervolle straatjes van de stad.

Neem de huurauto vervolgens via de typische witte dorpjes, zoals het plaatsje Arcos de la Frontera, richting Nerja. Nerja is een gezellige plaats aan het strand met veel winkel- en eetgelegenheden. Daarnaast zijn er vanuit Nerja diverse andere leuke plaatsen om te bezoeken en activiteiten om te doen. Stop onderweg naar Nerja ook zeker in de plaats Ronda en neem een kijkje bij de plaza de toros.

Breng een bezoek aan het prachtige Alhambra in Granada! Voor het bezoeken van het middeleeuwse paleis en fort kun je gerust een dagje uittrekken, want er is veel moois te zien. Het is wederom aan te raden om tickets van te voren te boeken, zodat je de enorme rij kunt vermijden.

Sluit je roadtrip af in het prachtige Malaga! Bezoek hier de haven, diverse kerkjes en kathedralen, het plaza de toros, het strand en ontdek de gezellige straatjes van het centrum!