Zomer in Serfaus-Fiss-Ladis

Een bestemming voor de avontuurlijke en sportieve reiziger!


Wandel over een van de 500 km aan wandelpaden. De wandelpaden beschikken net als de skipistes over verschillende moeilijkheidsgraden, uiteenlopend van zeer makkelijk, makkelijk en medium. Loop bijvoorbeeld over de Guellenweg vanuit Fiss over de bergtoppen richting Serfaus.

 

Naast de 500 km aan wandelpaden beschikt Serfaus-Fiss-Ladis over 200 km aan mountainbikeparcours. Ook hier wordt er onderscheid gemaakt tussen makkelijke, medium en moeilijke paden. Serfaus-Fiss-Ladis beschikt niet alleen over diverse parcours, maar ook over een bikepark met diverse routes, obstakels en training-area’s. Het bikepark maakt onderscheid tussen drie soorten trails, namelijk drie makkelijke routes, vier medium routes en twee expert trails. Het bikepark bevindt zich onder de Waldbahn en is vanuit zowel Serfaus, Fiss als Ladis goed bereikbaar. Onderaan de Waldbahn bevindt zich een oefenpark en voor de echte 'dare devils' een schans.

 

Zowel in Serfaus als Fiss worden er diverse activiteiten voor kinderen aangeboden. Bij de Seealm Hög in Serfaus zijn er veel activiteiten te doen op en rondom het meer, zoals het varen op vlotten, rodelen en zwemmen. Ook bij de Möseralm in Fiss kan er gerodeld worden, op de trampoline worden gesprongen en gebruik gemaakt worden van de fisser vlieger en de skyswing.

 

Voor de echte avonturiers is er in zowel Serfaus als Fiss de mogelijkheid om te gaan paragliden. Ook is er de mogelijkheid om in de omgeving te gaan raften of om canyoning te doen.