6 x tips voor de Portugese Algarve


Bezoek het gezellige Carvoeiro!

Carvoeiro is een gezellig plaatsje met veel winkels, restaurants en bezienswaardigheden. Heerlijk Portugees eten vind je onder andere bij het restaurantje ‘A Fonte’.

Bezoek het kleurrijke Lagos!

In het kleurrijke plaatsje Lagos vind je nog zowel oude parels, zoals de stadsmuren en oude kerken. Toch kun je je hart hier ook opluchten wanneer je op zoek bent naar hippe winkels en barretjes. Neem een kijkje in een van de sardienwinkeltjes of breng een bezoek aan de vismarkt en begeef je onder de locals.

Albufeira

Een van de bekendste steden onder jongeren is waarschijnlijk Albufeira. De stad staat wellicht bekend om de goede uitgaansgelegenheden, maar biedt ook een mooi strand, leuke winkels en hippe restaurants voor mensen die de stad graag een dagje willen bezoeken.

Praia de Benagil

Dit strand is prachtig en relatief rustig. Omringd door rotsen, zie je het groenblauwe water recht voor je! Vanuit dit strand is het mogelijk een boottocht te doen langs de kust en door de rotskloven.

Ferragudo

Ferragudo is een gezellig plaatsje om aan het eind van de middag naartoe te gaan en hier heerlijk een hapje te eten. Restaurant O Barril is een aanrader voor gerechten die vers bereid worden op de barbecue!

Rocha Brava Resort

Een leuke verblijftip is het Rocha Brava resort, dat beschikt over heerlijke vakantiehuisjes waarvan je volop van de rust kunt genieten. Het resort beschikt over een heerlijk restaurant en een groot zwembad. Vanuit het park kun je een heerlijke wandeling maken waarvandaan je verschillende prachtige uitzichtpunten hebt.