10 x tips voor jouw citytrip naar Trondheim

Trondheim is gelegen aan de kust van Noorwegen en daarom heb je vanuit de stad diverse prachtige uitzichten over het Trondheimfjord. De kleurrijke stad is makkelijk te bereiken per vliegtuig, vanaf Amsterdam vliegen er dagelijks directe vluchten met KLM richting Trondheim. Ook is de stad per trein of boot te bereiken, dit is bijvoorbeeld een goede optie wanneer je meerder plekken in Noorwegen wil aandoen.


Kleurrijke werven vanaf ‘Gamble Brybo’

Vanaf de bekende brug ‘Gamble Brybo’, wat letter ‘De oude brug’ betekent, heb je een prachtig uitzicht over de Nidelven rivier. De Nidelven rivier is een bekend beeld van Trondheim, want hier bevinden zich allerlei kleurrijke houten werven. Trondheim was vroeger een drukke handelsstad en deze werven werden destijds als opslag van goederen. De Gamle Brybo, die over deze rivier loopt, verbind de het centrum met de populaire wijk ‘Bakklandet’.

Nidaros Domkirke

Deze kathedraal is het grootste Middeleeuwse gebouw van Scandinavië en is zeker een bezoekje waard. Je kunt een gehele ronde om de kathedraal lopen en vanuit de rechterkant van de Kathedraal kun je prachtig richting de rivier lopen. Vanaf de linkerkant van de Kathedraal loop je zo het bruisende centrum van Trondheim in met de diverse winkels.

Fort Kristiansten

Vanaf Fort Kristiansten heb je een prachtig uitzicht over Trondheim. Het fort is gelegen op loopafstand vanuit het stadscentrum en diende vroeger ter bescherming tegen de Zweden die Trondheim aan wilde vallen. Wanneer je in de zomer komt, kun je er ook nog eens heerlijk in het zonnetje op een terras zitten!

NTNU Universiteit

Het bezoeken van een universiteit is misschien niet het eerste wat in je op komt om te doen tijdens een citytrip, maar de NTNU in Trondheim is een ware bezienswaardigheid van de stad. Het prachtige gebouw is vanuit diverse uitzichtplekken in de stad te zien, zoals vanaf Fort Kristansten.

Uit eten op hoogte

Wil jij een nog beter en hoger uitzicht over Trondheim, dan vanaf Fort Kristiansten? Dan is een lunch of diner in de Egon Tower echt wat voor jou! Vanuit de toren heb je een prachtig uitzicht over de stad, natuur en de fjorden. De toren draait tevens rond, waardoor je alle Trondheim en de omgeving hiervan van alle kanten te zien krijgt! Ben jij gek op pizza? Dan ben je bij Egon ook op het juiste adres. Iedere zondag en maandag kun je tot 18uur bij Egon terecht voor een pizzabuffet.

Uit eten in het hippe Solsiden

Vlakbij de bekende ‘Blomsterbrua’, oftewel bloemenbrug, ligt de wijk Solsiden. Solsiden betekent letterlijk ‘De zonnige kant’ en beschikt over veel diverse hippe eetgelegenheden. Of je nu op zoek bent naar een goed steakhouse of trek hebt in Mexicaans eten, de wijk heeft veel te bieden. Zelf heb ik heerlijk buiten op het terras van Graffi Grill gezeten. De sfeer, het eten en de bediening van top! Een echte aanrader dus!

Echte Noorse sferen bij Baklandet Skydsstation

Waan jezelf in de echte Scandinavische sferen in het schattigste café van Trondheim: Baklandet Skydsstation. Dit café is in 2012 door National Geographic uitgeroepen het beste café ter wereld! Of je er nou naartoe gaat voor een lunch, diner of jezelf gaat opwarmen met een kopje warme chocolademelk, de sfeer is altijd relaxed.

Strand Korsvika

Het strand van Korsvika geeft je een prachtig uitzicht over het Trondheimfjord en met heel veel geluk kun je hier ’s avonds het noorderlicht zien! Het noorderlicht is lastig om mooi op de foto te krijgen, maar wil jij toch dat perfecte plaatje schieten? Kijk dan even in deze blog: 

Verder beschikt het strand over diverse picknickbankjes en plekken om een BBQ aan te maken. De perfecte plek voor een avondje in de buitenlucht!

Wandelen rondom Ladekaia

Vanaf het strand van Korsvika kun je een prachtige wandeling langs het water en in de natuur van Trondheim maken. Vanuit Korsvika loop je via het wandelpad richting de Kjerringberget en loop je door richting het restaurant Ladekaia. Hier kun je heerlijk op het terras zitten met een uitzicht op de prachtige fjorden van Trondheim. Vanuit hier kun je diverse wandelpaden kiezen, afhankelijk van hoelang je wilt lopen.

Shoppen

Misschien verwacht je het niet direct, maar Trondheim heeft veel mogelijkheden om te winkelen. Naast de belangrijke winkelstraten, beschikt de stad ook over vele indoor winkelcentra. Zelf ben ik bij de volgende winkelcentra geweest en deze zijn zeker een bezoekje waard:

  • Solsiden
  • Sirkus shopping
  • City Lade
  • Trondheim Torg