5 x op safari in Tanzania

De mooiste natuurparken van Tanzania!


Nationaal Park de Serengeti

Op nummer 1 staat ongetwijfeld het Serengeti Nationaal Park. Met een oppervlakte van 14.750 km² is de Serengeti het op één na grootste park van Tanzania. In de Serengeti vind je een grote diversiteit aan landschappen, zoals savannes, bergen en boslandschappen. Door de verschillende landschappen is hier ook een grote verscheidenheid aan diersoorten te vinden. Zo kun je er de ‘Big Five’ spotten, maar ook zebra’s, gnoes en gazellen. Jaarlijks vindt hier vanaf half oktober de grote trek plaats en trekken grote groepen zebra’s en gnoes vanuit de Maasai Mara naar de Serengeti.

 

Ngorongoro National Park

Het park bevindt zich in de enorme Ngorongoro krater. De bodem van deze krater is erg vruchtbaar, dat veel diersoorten aantrekt. Net zoals in het Serengeti National Park vindt hier ook de grote trek van zebra’s en gnoes plaats. De Ngorongoro Sopa Lodge is een echte aanrader om te overnachten tijdens je verblijf in het National Park. Je hebt hier een enorm mooi uitzicht over de hele krater.

 

Het minder toeristische Tarangire National Park

Het national park heeft stukken droge vlaktes, maar ook moeraszones. Dit zorgt wederom voor een leefgebied voor verschillende diersoorten. Het park staat vooral bekend om de grote groepen olifanten die hier leven. Een aanrader is om ook hier te verblijven in de Sopa Lodge. Je wordt vriendelijk ontvangen en er is een grote kans dat je rondom de lodge al apen ziet.

 

Lake Manyara National Park

Het national parkligt in een kloof van de Great Rift Valley. Je vindt hier bossen vol apen, maar ook vlaktes met groepen zebra’s en gnoes. Rond het meer vind je ook onder andere flamingo’s en pelikanen. Kortom ook hier bevindt zich dus een grote diversiteit aan landschappen en diersoorten. Het is erg leuk om te verblijven in de Karibu Kirukumu tented lodge. Je verblijft hier in luxe tenten, ook is er een bar met uitzicht over de vallei en het meer.

 

Het Mikumi National Park

Het park is met zijn oppervlakte van 3230 vierkante kilometer het op drie na grootste national park van Tanzania. Het national park is te vinden vlak bij de stad Morogoro. Het park heeft een grote diversiteit in Flora en Fauna, zo vind je er leeuwen, zebra’s en giraffen. Ook komen er meer dan 400 vogelsoorten voor in het park. Het landschap bestaat voornamelijk uit savanne, maar er zijn ook rotsgebieden. Deze zijn echter niet goed bereikbaar.

 

Als je de kans krijgt is het een aanrader om een bezoek te brengen aan een van de traditionele Masai dorpen die er te vinden zijn in Tanzania. Wij kregen hier een erg warm welkom, de inwoners begonnen te zingen en er werden traditionele dansen uitgevoerd. Daarnaast kregen wij een rondleiding door het dorpje en vertelde ze wat over hun stam en hun manier van leven. Zelf ben ik op bezoek geweest bij een Masai familie vlakbij de Serengeti en een familie vlakbij het Mikumi National Park.