5 x Doen tijdens jouw verblijf op Zanzibar

5 x doen tijdens jouw verblijf op Zanzibar!


Ontdek de onderwaterwereld en ga snorkelen

Wat er zeker weten niet mag ontbreken tijdens jou verblijf op Zanzibar is snorkelen! Het eiland staat bekend om zijn prachtige koraalriffen en tropische vissen. Het is dus zeker een paradijs voor duik en snorkel liefhebbers. Ook heb je de kans om tijdens een ‘snorkeltour’ dolfijnen te spotten, want deze komen lang de oostkust van Zanzibar veel voor.

 

Ontdek de geschiedenis van Stone Town

Ten tweede kun je een bezoek aan Stone Town niet overslaan. De hoofdstad van het eiland heeft een grote geschiedenis, wat tot heden nog terug te zien is. Er zijn verschillende tours mogelijk naar Stone Town, die meestal vanuit je resort of hotel te boeken zijn. Bezoek onder andere het Mercury House, hier is de bekende zanger Freddie Mercury opgegroeid. Daarnaast is het indrukwekkend om een bezoek te brengen aan het Slave Museum, hier krijg je veel over de geschiedenis van het eiland te zien.
 

Ga zwemmen met wilde dolfijnen

Daarnaast is het zeker aan te raden om met een van de vele mogelijke dolfijn tours mee te gaan. Deze tours geven je de kans om met wilde dolfijnen in de open zee te zwemmen. 's ochtends vroeg ga je op pad om op zoek te gaan naar een groep dolfijnen. Zodra ze boven water komen kun je dan van de boot af springen en deze wonderbaarlijke dieren van dichtbij meemaken.

 

Breng een bezoek aan Prison Island

Prison Island is gelegen aan de westkust van Zanzibar en bezit een groep landschilpadden die van origine uit de Seychellen komen. Vanuit de hoofdstad Stone Town worden er verschillende tours aangeboden naar Prison Island, vaak in combinatie met een lunch en snorkelmogelijkheid op een zandbank.

 

Spot de Zanzibarfranjeaap!

Deze bedreigde rode franjeaap leeft alleen op Zanzibar, wat het natuurlijk extra bijzonder maakt om hem te zien. De Zanzibarfranjeaap is te herkennen aan zijn zwart, wit met rode vacht en de roze plek rond de neus en mond. Een deel van hen leeft in het Jozani Chwaka Bay National park. Ze durven echter ook dichter bij de mensen te komen, wat ervoor zorgt dat je de apen gerust op het strand tegen kunt komen.