De ultieme route door Tanzania!

Is het altijd al jouw droom geweest om de big five in het wild te spotten? Dan is Tanzania dé plek voor jou. Combineer je reis door Tanzania met een paar dagen relaxen op Zanzibar en begeef je op het hagelwitte strand tussen de wuivende palmbomen! In deze blog lees je alles over jouw perfect safari door Tanzania en alles wat je kunt zien en doen op Zanzibar!


Arusha – Tarangire National Park

Wanneer je vanuit Amsterdam op Arusha vliegt zul je in de meeste gevallen je reis beginnen in het Tarangire National Park. Een prachtig park dat bekend staat om de grote groepen olifanten die hier leven. Daarnaast staat het park bekend om de vele jarenoude Baobab bomen die hier groeien. Natuurlijk vindt je hier ook diverse andere wilde dieren, zoals zebra’s, leeuwen, giraffen en gnoes. In dit park kun je niet alleen overdag een game drive doen, maar kan dat ook ’s nachts. Daarnaast is het mogelijk om het park vanuit een luchtballon te bewonderen, of bijvoorbeeld ter voet de natuur in te gaan.

Tarangire – Serengeti National Park

Met een oppervlakte van 14.750 km² is de Serengeti het op één na grootste park van Tanzania. In de Serengeti vind je een grote diversiteit aan landschappen, zoals savannes, bergen en boslandschappen. Door de verschillende landschappen is hier ook een grote verscheidenheid aan diersoorten te vinden. Zo kun je er de ‘Big Five’ spotten, maar ook zebra’s, gnoes en gazellen. Jaarlijks vindt hier vanaf half oktober de grote trek plaats waarbij ruim tweeëneenhalf grazende zebra’s en gnoes vanuit de Maasai Mara in Kenia naar de Serengeti trekken.

 

Wist jij dat.. het Serengeti National Park op de UNESCO werelderfgoedlijst staat? Daarom wordt het natuurpark beschermd en kunnen dieren en natuur hier in alle rust leven. Wanneer je de kans krijgt om een traditionele masai stam te bezoeken, moet je deze zeker nemen. Het is heel interessant om te zien hoe deze mensen leven en meer te leren te komen over hun tradities.

Serengeti – Ngorongoro National Park

Het park bevindt zich in de enorme Ngorongoro krater en is een vruchtbaar gebied. Hierdoor worden veel diersoorten aangetrokken en daarom vindt je hier de grootste concentratie van wilde dieren in heel Afrika. Net zoals in het Serengeti National Park vindt hier ook de grote trek van zebra’s en gnoes plaats.

Verblijftip: De Ngorongoro Sopa Lodge is een echte aanrader om te overnachten tijdens je verblijf in het National Park. Je hebt hier een enorm mooi uitzicht over de hele krater en waant je helemaal in de Afrikaanse sferen. Het personeel is super vriendelijk, eigenlijk net als ieder ander in Tanzania!

Ngorongoro – Lake Manyara National Park

Vanuit de Ngorongoro krater  vervolg je jouw reis richting het Lake Manyara National Park. Het national park ligt in een kloof van de Great Rift Valley. Het park biedt niet alleen een grote diversiteit aan diersoorten, zoals apen, zebra’s, gnoes en olifanten, maar ook een grote diversiteit aan landschappen. Op het ene moment bevindt je je in een dichtbegroeid bos vol met klauterende apen, waarna het landschap langzaam overloopt in grasvlakten met zebra’s.

Verblijftip: Het is erg leuk om te verblijven in de Karibu Kirukumu tented lodge. Je verblijft hier in luxe tenten, ook is er een bar met uitzicht over de vallei en het meer.

Lake Manyara – Zanzibar

Wanneer je bij het Lake Manyara National Park eindigt, is het mogelijk om vanuit Arusha richting Zanzibar te vliegen en nog heerlijk wat dagen aan het strand te liggen en de onderwaterwereld van Zanzibar te ontdekken. Ben jij benieuwd wat je nog meer kunt doen op dit tropische eiland? Klik dan verder op de onderstaande button en laat je inspireren!

Mikumi National Park – Zanzibar

Wanneer je ook centraal Tanzania wil ontdekken, is het Mikumi National Park een echte aanrader. Het Mikumi National Park is met een oppervlakte van 3230 vierkante kilometer het op drie na grootste national park van Tanzania. Het national park is te vinden vlak bij de stad Morogoro. Het park heeft een grote diversiteit in Flora en Fauna, zo vind je er leeuwen, zebra’s en giraffen. Ook komen er meer dan 400 vogelsoorten voor in het park. Het landschap bestaat voornamelijk uit savanne, maar er zijn ook rotsgebieden. Deze zijn echter niet goed bereikbaar. Het park is relatief wat minder bekend onder de toeristen, maar daarom zeker niet minder mooi!

Wanneer je vanuit het Mikumi National Park je vakantie wilt afsluiten op Zanzibar, kun je met de veerboot vanuit Dar Es Salaam naar Stone Town, de hoofdstad van Zanzibar.