5 x Sprookjesachtig Sintra

Maak jij een stedentrip naar Lissabon en wil jij meer van de omgeving zien? Dan is Sintra dé place to be! Dit sprookjesachtig plaatje ligt ten noordwesten en op slechts veertig minuten van Lissabon. Sintra staat vol met prachtige kastelen, kleurrijke paleizen en de mooiste tuinen. Ik geef je graag wat tips voor jouw bezoek aan deze stad.


Hoe bereik je Sintra?

Allereerst de praktische kant, hoe kom je in Sintra? Vanuit het treinstation Rossio in Lissabon vertrekt er ongeveer ieder kwartier een trein in de richting van Sintra. Op het station kun je gemakkelijk bij de automaat een kaartje kopen. Een treinrit van ongeveer veertig minuten brengt je vervolgens naar dit prachtige plaatsje.

Palácio Nacional de Pena

Het Palácio Nacional de Pena is wellicht wel het bekendste gebouw van Sintra en dat is niet voor niets. Dit prachtige en kleurrijke kasteel gelegen op de heuvels van Sintra werd gebouwd in de 19e eeuw en heeft sindsdien zijn magische karakter weten te behouden. Het felgekleurde kasteel zie je vanuit heel Sintra boven de bergen uitstijgen en vanaf verschillende punten in de stad heb je een prachtig uitzicht op het kasteel. Niet alleen de buitenkant, maar ook de binnenkant van het kasteel is een bezoekje waard. De prachtige kamers van de koninklijke familie zijn prachtig! Bewonder niet alleen de woonruimtes, maar ook de enorme balzaal en de diverse speciale kamers, zoals de Arabische kamer.

Hoe kom je bij het Palácio Nacional vraag je je misschien af? Vanuit het station rijden er op en aan bussen door Sintra. Voor een bezoek aan Palácio Nacionaal neem je bus 434, het Pena Palace Circuit.


Wil jij een lange rij vermijden? Koop dan alvast je kaartje online. Let op: je koopt een ticket met een tijdsslot, het is dus handig om hier rekening mee te houden en bijvoorbeeld je bezoek aan het begin of einde van de dag in te plannen.

Parque Nacional de Pena

Ben je dan toch bij het kasteel, dan kun je direct een bezoekje brengen aan het bijbehorende park. De entree voor dit park is inbegrepen bij je ticket voor het kasteel. Bewonder de prachtige exotische planten, het uitzicht op het kleurrijke kasteel en de diverse miniatuur kastelen die er in het park te vinden zijn.

Castelo dos Mouros

Ben jij klaar voor een klim naar boven en een prachtig uitzicht? Het Castelo dos Mouros, het Morenkasteel, is gebouwd in de 8e eeuw en daarmee ook gelijk het oudste kasteel dat Sintra rijk is. Ondanks de oorlog is een groot deel van de dikke muren in tact gebleven en heb je vanaf hier een prachtig uitzicht op de omgeving. In de verte kun je onder andere het Palácio de Pena zien liggen en op een heldere dag zie je wellicht zelfs de zee. Ook hier kun je de drukte vermijden door online alvast je kaartje te kopen.

Palacio de Sintra

Het Palacio de Sintra is wellicht minder bekend dan het Palacio de Pena, maar daarom zeker niet minder mooi en mag ook absoluut niet ontbreken tijdens jouw bezoek aan Sintra. Dit Nationaal Paleis heeft duizend jaren aan geschiedenis en geeft een inkijkje in de tijd van de Middeleeuwen. Ook dit paleis is bijzonder om van binnen te bezoeken. Bewonder de verschillende prachtige kamers, zoals de Wapen- en Kombuiskamer.

Sintra Centrum

Een bezoek aan Sintra kun je niet beter afsluiten dan met een kort bezoekje aan het centrum van Sintra. Plof neer op een gezellig terras, struin door de kleurrijke straatjes en laat je bewonderen door alle gekleurde kasteeltorentjes die je tussen de hoge boomtoppen uit ziet steken.