5 x zomeractiviteiten in de Wildkogel Arena

Gelegen aan de rand van het gigantische Hohe Tauern National Park, ligt de Wildkogel Arena. Een prachtig gebied dat zowel in de zomer als winter genoeg vertier te bieden heeft. In de winter biedt dit relatief kleine, maar zeer gezinsvriendelijke en sneeuwzekere gebied heerlijke pistemeters. In de zomer biedt het gebied volop activiteiten voor iedereen. Ik geef je graag wat tips!


De Sommercard

De eerste tip is gewoon even iets praktisch. Met de Nationalpark Sommercard heb je toegang tot meer dan 60 attracties in en rondom de Wildkogel Arena. De kaart zit veelal inbegrepen bij je verblijf en dankzij de pas kun je elke dag één gratis attractie doen. Bijvoorbeeld een gratis berg- en dalvaart met de gondel, een entreeticket voor de Krimml watervallen, maar ook toegang tot bergpassen zoals de Großglockner.

Wandelen

Als je in de zomer naar de bergen gaat, gebeurt dat natuurlijk niet zonder een mooie wandeling gemaakt te hebben. Met de Sommercard die je bij een verblijf in de Wildkogel Arena ontvangt kun je dus gratis één berg- en dalvaart maken met de gondel. Hierdoor ben je flexibel met de wandelingen die je kunt maken. Onze favoriete routes:

  1. Smaragdbahnweg:
    Deze 1-uur durende route is een fijne weg om weer even in te komen in het wandelen op hoogte. Met je sommercard kun je de Smaragdbahn helemaal naar boven nemen en vanaf hier aan de voorkant van de berg naar beneden wandelen, totdat je bij het middelstation en de Vierlauchenhütte bent (deze hut is echt een aanrader voor een goede lunch, heerlijke ijskoffie of een gespritzt drankje).
  2. Wildkogel Panoramaweg:
    Zoals de naam al zegt heb je tijdens deze 2-uur durende wandeling prachtige panoramische uitzichtpunten. Je bereikt een fantastische piek, wordt getrakteerd op een fantastisch uitzicht en komt onderweg vast en zeker wat koeien tegen. Lunchen doe je goed bij de Geisl Hochalm, let op je kunt hier alleen contant afrekenen.
  1. Ambrosius Rundweg:
    Deze route brengt je niet alleen langs prachtige uitzichtpunten, maar ook dwars door het bos waar je zo nu en dan nog een bosbes of braam mee kunt pikken. Eventueel kun je de route ook aanpassen door eerst van het bergstation van de Smaragdbahn naar het bergstation van de Wildkogelbahn te lopen en vervolgens naar het middelstation van de Wildkogelbahn te gaan per gondel of wandelend en vervolgens weer van het ene naar andere middelstation te wandelen.

Mountainkarten

Misschien dat jij hier weleens van gehoord heb, maar voor mij was het de eerste keer. Vanaf het bergstation van de Smaragdbahn kun je in wagentjes naar het middelstation racen. Dé uitgelegen kans voor thrillseekers! Ook kinderen kunnen samen met een begeleider mee van de berg af racen.

Glijdend de berg af

Vanaf het middelstation van de Wildkogelbahn staat je nog een avontuur te wachten! Verschillende glijbanen tot wel 53 meter brengen je naar het dal. Bij het middelstation kun je een matje halen (€3,- borg die je beneden bij inlevering weer terug krijgt) en vervolgens met de Rutschenweg beginnen.

Fietsen naar Zell am See

Het dal rondom de Wildkogel Arena biedt fijne brede fietsbaden langs dorpjes, groene weides en door bossen. Het is dan ook zeker een aanrader om vanuit Bramberg of Neukirchen richting Zell am See te fietsen. In Zell am See kun je vervolgens op een zonnige dag verkoeling zoeken in het water, gezellig een terrasje pakken of het water op met een bootje of waterfiets.

Krimml watervallen

Op slechts een kwartiertje rijden van Bramberg/Neukirchen ligt de imposante Krimml waterval. Met je sommercard kun je gratis entree krijgen voor de waterval. Langs het kletterende water kun je een prachtige route omhoog wandelen. Loop je liever alleen naar boven of alleen naar beneden? Dan kun je ervoor kiezen om je door een taxi busje naar boven of beneden te brengen.

Waar te verblijven?

Wij verbleven bij het prachtige en gloednieuwe Wildkogel Resorts in Bramberg. Het resort heeft zowel in Bramberg als Neukirchen prachtige accommodaties, waarbij je voorzien bent van alle luxe. Het resort is onder andere voorzien van een zwembad, sportschool en wellness.