24 uur in Milaan, wat te doen?

Heb jij een dagtripje naar Milaan in het vooruitzicht? Dan kun je genoeg leuke en bijzondere dingen zien, ik geef je graag wat tips!


1 – Bewonder en beklim de Duomo

Een van de belangrijkste en meest bekende bezienswaardigheid van Milaan is toch wel de indrukwekkende en tot in de puntjes gedecoreerde Duomo op het Piazza del Duomo. Heb je de tijd? Neem dan ook zeker een kijkje in de Duomo of beklim de kathedraal en bekijk het uitzicht vanaf het dak! Wil jij niet in de rij staan, koop dan alvast online je entreeticket.

2 – De peperdure Galleria Vittoria Emanuelle

Aansluitend aan het Piazza del Duomo vindt je de Galleria Vittoria Emanuelle die vol staat met peperdure winkels, zoals Gucci, Prada en Louis Vuitton. Hoewel de merken voor de meeste mensen onbetaalbaar zijn is het interieur van de galleria echt een bezoekje waard.

3 – Castello Sforsezco bezoeken

Gelegen in het hart van Milaan vind je Castello Sforsezco, het kasteel van Milaan. Deze bezienswaardigheid is zeker een bezoekje waard. De binnenplaats van het kasteel is gratis te bezoeken, maar daarnaast is het ook mogelijk om binnen een kijkje te nemen.

4 – Lunchen in de gezellige wijk ‘Navigli’

Op ongeveer een half uurtje lopen van het Piazza del Duomo bevind je je in de wijk Navigli. In deze karakteristieke wijk heb je niet door dat je in zo’n grote en wereldberoemde stad bent. Rondom de twee kanalen vind je gezellige restaurants, bars en leuke winkeltjes. De kleurrijke huisjes langs het kanaal maakt het tevens een uiterst fotogeniek plekje.

5 – Maak een ritje in een van de gele trammetjes

Kleurrijke trammetjes is wat je in veel straten van Milaan terugvindt. Het tramnetwerk bestaat al sinds 1881 en met ruim 180 kilometer aan tramsporen kun je je door heel Milaan makkelijk verplaatsen. Naast deze traditionele geel gekleurde trammetjes kun je ook met de metro door Milaan reizen.

6 – Shoppen

De stad van de mode kun je natuurlijk niet verlaten zonder zelf ook wat winkels te hebben bezocht. Naast de winkels met dure designerwinkels vind je ook straten vol met winkels zoals H&M, Zara en Pull & Bear.

Heb je meer tijd?

Wanneer je langer dan 1 dag in Milaan bent kun je natuurlijk nog veel meer doen. Zo kun je een bezoek brengen aan het AC en Inter Milaan stadion, het Scala Theater van binnen bewonderen, een kijkje nemen in het klooster Santa Maria delle Grazie of de kunstenaarswijk Brera bezoeken.