Serfaus-Fiss-Ladis

6 x waarom jij op wintersport moet naar Serfaus-Fiss-Ladis!


Het skigebied van Serfaus-Fiss-Ladis ligt in de Oostenrijkse deelstaat Tirol. Dit skigebied wordt gevormd door de drie dorpen die door de pistes verbonden zijn. Van de drie dorpen is Serfaus het grootste en Ladis het kleinste.

 

Er is 212 km aan pistes aanwezig!

In totaal is het skigebied van Serfaus-Fiss-Ladis 163 pistes rijk, die samen een afstand vormen van ongeveer 212 km. De pistes variëren van lichte blauwe pistes tot steile zwarte pistes.In zowel Serfaus als Fiss zijn verschillende funparks en renstrecke parcours te vinden, voor de gevorderden en de beginnende skiër en snowboarder.

 

Après-ski tot de max!

Met de après-ski zit het in dit gebied ook wel goed! Onderaan de liften bij Fiss is er de zogeheten Hexenalm, waar je heerlijk kunt nagenieten van de prachtige dag met een drankje en muziek. In Serfaus zijn wat meer après-ski mogelijkheden, die zowel in het dorp als onderaan de piste te vinden zijn.

 

Kinderparadijs bij Berta en Murmli!

Ook voor de kleintjes is er in Serfaus-Fiss-Ladis genoeg te beleven. Zo is er in Fiss en in Serfaus een kinderland aanwezig, waar kinderen hun eerste meters op de ski’s kunnen afleggen. Daarnaast zijn er kidsclubs aanwezig waar kinderen met elkaar kunnen spelen, terwijl papa en mama kunnen gaan skiën.

 

Skischolen

Het skigebied heeft twee skischolen, namelijk Skischule Serfaus en Skischule Fiss-Ladis. Beide scholen hebben geschoolde leraren en kunnen je ski- en snowboardvaardigheden goed vooruit brengen. Er is wederom voor ieder wat wils, of je nou een beginnende wintersporter bent of een gevorderde. Zo zijn er groepslessen, privélessen of bijvoorbeeld skitours te reserveren.

 

Alternatieve activiteiten

Naast dat het gebied uitstekend is voor de ski en snowboardliefhebber, zijn er nog veel meer activiteiten te doen.Zo zijn er verschillende wandelpaden en langlaufpaden aanwezig. Daarnaast kun je ziplinen bij de Serfauser Sauser en als een vogel over de piste vliegen in de Fisser Flieger.Ook is het in Serfaus mogelijk van de rodelbaan naar beneden te roetsjen.

 

Heerlijke eetgelegenheden!

Tijdens je wintersport mag heerlijk eten natuurlijk niet ontbreken, dat is hier geen probleem! Zowel op de pistes als in de dorpen zijn heerlijke restaurants te vinden. Er zijn op de pistes zowel restaurants mét als zonder bediening te vinden, zodat er in elke prijsklasse wat te vinden is. Mijn favoriet: de Zirbenhütte in Fiss.