5 x Prachtige stranden op Curaçao

Curaçao is het grootste eiland van de Nederlandse Antillen en aan de zuidkust van dit tropische eiland bevinden zich prachtige stranden. Vanwege de ruige wind en zee zal je aan de noordkust minder tot geen van deze tropische stranden vinden. De kust is hier namelijk vooral rotsachtig. Wil jij wel genieten van de tropische stranden en helderblauwe zee die Curaçao te bieden heeft? Dan heb ik voor jou een lijstje met 5 prachtige stranden die zeker het bezoeken waard zijn!


Grote Knip

Ben jij op zoek naar een hagelwit strand en water dat blauwer is dan blauw? Dan ben je bij de Grote Knip aan het juiste adres. De baai van Grote Knip is gelegen aan de Westkant van het eiland, wat op zo’n 55 minuten rijden ligt van de bekende boulevard Mambo Beach. Wanneer je naar de Grote Knip gaat, vergeet dan niet je snorkel set mee te nemen, want langs de rotspartijen aan de zijkanten van de baai vind je prachtige vissen.

Playa Grandi/Piskado

Playa Grandi, ook wel Playa Piskado genoemd, ligt vlakbij Grote Knip en is dus ook gelegen aan de Westkust van het eiland. Playa Grandi staat bekend om de vele groene zeeschildpadden die naar deze baai toe trekken. Doordat lokale vissers hier hun verse vangst schoonmaken en visresten terug de zee in gooien, zijn de schildpadden hier vrijwel dagelijks te vinden. Wil jij hier snorkelen zonder teveel andere toeristen? Kom dan vroeger in de ochtend. Een bezoek aan Playa Grandi is ook goed te combineren met het bezoeken van andere stranden en baaitjes aan de westkant van het eiland, zoals Grote Knip en Playa Kalki.

Playa Kalki

Playa Kalki is een van de meest westelijk gelegen strandjes aan de zuidkust van het eiland. Doordat het relatief wat verder verwijderd ligt van de hotels en resorts op het eiland, zo’n 55 minuten rijden vanaf Mambo Beach, is het een redelijk rustig strand. Er zijn strandbedjes en parasols aanwezig waarvan je gebruik kunt maken, wel zo lekker in de brandende zon ;) Ben jij een duikliefhebber? Dan ben je hier ook op het juiste adres. Op Playa Kalki bevind zich namelijk de Go West duikschool.

Tugboat Beach

Ben jij een snorkel liefhebber en op zoek naar een mooi strand om vissen en koraal te kunnen zien? Dan ben je bij Tugboat Beach aan het juiste adres. Bij aankomst op het strandje wordt je door de eigenaar van het strand verwelkomd en krijg je een uitleg over het strand en de plekken in het water waar je de vissen, het koraal en niet te vergeten de gezonken boot kunt vinden. Ook op dit strand liggen bedjes waar je voor 6 gulden per bedje gebruik van kunt maken. Daarnaast hangen er netten die voor de nodige schaduw zorgen.

Kokomo

Ben jij vooral op zoek naar een strandje waar je lekker kunt liggen, zwemmen, snorkelen en een hapje en drankje kunt nutiggen? Dan is Kokomo een geschikte plek voor jou! Maak gebruik van de bedjes en neem zo nu en dan een verfrissende duik in het water waar je tevens prachtig kunt snorkelen, of ga op de welbekende schommel zitten en schiet een leuk plaatje voor Instagram ;) Daarnaast kun je bij Kokomo terecht voor een heerlijk hapje en drankje! De ijskoffie is hier zeker een aanrader!