De 5 leukste reispodcasts

Lezen lijkt tegenwoordig een beetje old school te zijn en daarom zijn er tegenwoordig tal aan podcasts waar je onderweg of thuis naar kunt luisteren. En hoe leuk is het als je tijdens deze podcasts ook nog eens reisinspiratie én reistips opdoet? Ik geef je 5 van mijn favoriete podcasts waar ik reisinspiratie op doe vóór mijn reis of tijdens mijn reis.

De koffer in - 3 op reis

De crew van het BNN programma 3 op reis neemt je mee door hun avonturen. De koffer in deelt alle hoogtepunten van hun reizen, do’s en dont’s op bestemmingen en geeft je legendarische anekdotes van achter de schermen. Het gaat tijdens de opnames van het programma niet altijd zoals gepland en dat levert leuke verhalen op.

Aap Noot Reisverhalen

In deze podcast neemt Renee je mee op reis. Samen met andere reizigers gaat ze iedere aflevering in gesprek over een andere bestemming. Je leert alleen niet een nieuwe bestemming tot in de puntjes kennen, maar hoort ook over de meest uiteenlopende ervaringen. Daarnaast krijg je gelijk een flinke dosis tips en inspiratie voor je volgende avontuur.

Sale/Solden 2024Sale/Solden 2024

Vrije Meid Podcast

Droom jij ook van een vrij leven, een eigen onderneming of die langgekoesterde droom om een lange verre reis te maken? Dan is deze podcast van Suzanne van Duijn echt wat voor jou! In deze podcast hoor je de meest diverse verhalen van mensen die ieder op hun eigen manier hun vrijheid hebben gevonden, van het runnen van een B&B, tot als digital nomad de wereld over reizen.

Reisgenoten

Elke aflevering weer naar nieuwe ordes op deze aardbol en de uitdagingen die er op reis bij komen kijken. In Reisgenoten de podcast nemen Niels en Daisy je mee op reis. Ze bespreken hier samen of met andere reizigers bijzondere bestemmingen, handige reistips en de leukste reisanekdotes.

Solo reizen de podcast

Solo reizen is vaak nogal een dingetje. Om eerlijk te zijn zou ik het zelf ook niet helemaal durven en zeker niet naar verre ordes die mij geheel onbekend zijn. Heb jij de droom om een solo reis te maken? Dan kan Liesbeth Rasker, reisjournalist en schrijver van het boek ‘Solo Reizen’ je vast een handje helpen. Deze podcast die in samenwerking met KILROY is gemaakt, zit namelijk vol met leuke reisverhalen, solo reiservaringen en handige tips.