10 x Dit zit er in mijn backpack

Er staat een leuke reis in het verschiet, maar dan komt toch altijd weer de stress van het inpakken om de hoek kijken. Natuurlijk zijn je leukste vakantie outfits vanzelfsprekend, maar welke items mogen er nog meer niet ontbreken in je backpack/koffer? Ik geef je 10 favoriete en onmisbare items die je in mijn backpack terugvindt.

Welke backpack heb ik?

Allereerst natuurlijk de backpack zelf. Ik heb gekozen voor een 70L backpack. Dit is groot, maar daardoor kan ik ‘m altijd wel gebruiken. Ik heb gekozen voor de 70L backpack van Nomad, omdat deze verstelbaar is op de rug, een schoenenvak biedt en daarnaast beschikt over een regenhoes die vast zit aan de backpack. De nieuwste editie van deze backpack beschikt zelf nog over nog meer handige vakjes en heeft niet alleen een regenhoes, maar ook een handige hoes die je kunt gebruiken tijdens het vliegen. Op deze manier kan je backpack niet kapot gaan én beschermt het tegen het inbreken in je backpack.

Packing cubes

Of je nu voor een langere tijd op reis gaat of een weekendje weg in het verschiet hebt, packing cubes zijn het item dat niet mag ontbreken. Hierdoor kun je gemakkelijk de items die je nodig hebt uit je backpack halen zonder dat je hele tas overhoopt ligt. Daarnaast zorgen de packing cubes met compressierits ervoor dat je extra kleding mee kunt nemen, ideaal als je het mij vraagt!

Waterdichte toilettas

Je kent het probleem wel, een lekkende parfum of shampoofles waardoor al je kleren vies zijn of andersom dat je toilettas in de badkamer kleddernat wordt. Met de waterdichte toilettassen van Reismonkey is dat probleem opgelost. Daarnaast hebben deze toilettassen echt giga handige vakjes om al je spullen georganiseerd op te bergen.

Waterproof floating bag

Ga jij net als ik naar tropische ordes waar geregeld een snorkeltripje of ander tripje met de boot op het programma staat? Dan is een waterproof/floating bag ideaal. Hier berg je met een gerust hart al je spullen in op en hoef je niet bang te zijn dat je spullen nat worden in de boot of ze (in je ergste nachtmerrie) naar de bodem zinken als ze uit de boot vallen.

Teva's

Je kent het wel: het beeld van geitenwollensokken met sandalen, maar dat is tegenwoordig helemaal passé. Deze sandalen/slippers zijn niet meer weg te denken uit het beeld van ‘de backpacker’ en dat is niet voor niets. Waterproof slippers met een goede zool en zonder dat ze uit vallen, dat klinkt ideaal toch?

Sneldrogende handdoek

Als je vaker een rondreis hebt gemaakt herken je het vast wel. Je reist door naar de volgende accommodatie, maar je strand/zwembad handdoek is nog nat… Met een sneldrogende reishanddoek is dat probleem in ieder geval weg!

First aid kit

Voor de eerste ongevallen/ziektes is het altijd fijn om een kleine first aid kit bij je te hebben. De volgende items mogen daarbij in ieder geval niet ontbreken:

  • Basis EHBO kit met pleisters, verbandjes etc
  • Blarenpleisters
  • Pincet & tekenpincet
  • Thermometer
  • Muggenspray (met DEET) & after bite
  • Pijnstillers zoals paracetamol en ibuprofen
  • ORS
  • Diarreeremmers
  • Vitamine tabletten
  • Reisziektepillen

Extra pasfoto's

Ben jij ook zo’n type die liever teveel dan te weinig voorbereid is? Dan is een setje extra pasfoto’s in je backpack geen overbodige luxe. Altijd handig als je toch besluit langer te reizen en onderweg een visum moet aanvragen of onverhoopt een nieuw paspoort nodig hebt.

Duikbril en snorkel

Natuurlijk kun je vaak met een snorkeltour gebruik maken van snorkelgear van de organisatie, maar wanneer je je eigen materiaal hebt kun je vanaf ieder strandje de onderwaterwereld ontdekken.

Backpackhoes

Tijdens het reizen zit deze hoes geregeld in mijn backpack, maar tijdens het vliegen zorgt deze hoes om mijn backpack voor extra bescherming en bovendien kan je backpack niet zomaar opengemaakt worden. Deze hoezen worden op Schiphol bij de vertrekhallen verkocht. Tip: neem hiervoor een extra slotje mee, zodat je deze hoes ook met een slotje kunt vergrendelen.

Camera uitrusting

Op reis zonder camera? Dat is wat mij betreft een no go! Een telefoon telt natuurlijk ook als camera, maar ik ben nog altijd heel blij met mijn Canon 1300D en GoPro Hero 10 (op Bol.com). Deze items heb ik altijd in mijn handbagage, maar in mijn backpack vind je nog diverse accessoires, zoals de GoPro underwater dome (op Bol.com) waarmee je epic beelden schiet in groothoek en de body voor de GoPro (op Bol.com) welke ideaal is tijdens activiteiten waarbij je je handen nodig hebt, zoals kajakken en mountainbiken.