Dé 5 reistrends van 2024

Heb jij nog geen reisplannen voor 2024? Geen paniek! Wij hebben voor jou dé reistrends en populairste bestemmingen van dit jaar op een rijtje gezet. Zo wordt het plannen van jouw reis weer een stukje leuker en makkelijker.

Azië wordt populairder

Ruim de helft van de Nederlanders kiest er voor om dit jaar op reis te gaan binnen Europa, waar bestemmingen als Spanje en Italië populair zijn. Maar op nummer twee staat bij uitstek Azië! Dat is niet voor niets, want het is relatief goedkoop en de combinatie van natuur, cultuur en relaxen zijn hier optimaal. Zoals een rondreis op het Indonesische Bali, waar voor ieder type reiziger wat te beleven valt. Naast Indonesië zijn Thailand en Vietnam erg populair. 

Op reis in eigen land

Op reis in eigen land blijft populair. Binnen Nederland is Limburg de populairste provincie om naartoe af te reizen. Daarnaast staan de Waddeneilanden, Zeeland en Friesland hoog op de lijst. Een groot voordeel van het reizen in eigen land is dat het natuurlijk een stuk duurzamer is!

Remote werken op je favoriete bestemming

Werken met de voetjes in het zand. De zogeheten 'digital nomad' trend blijft zich doorzetten. Toeristen zijn meer dan ooit op zoek naar goede WiFi in hun accommodatie of gaan daarvoor op zoek naar hippe cafeetjes waar ze kunnen werken. Bestemmingen zoals het Indonesische Bali zijn hier zeer populair. 

De kou opzoeken

Hoewel we voorheen vaak de koude winters wilden ontsnappen wordt het steeds populairder om de kou op te zoeken in winterse bestemmingen. Wat dacht je van een winters avontuur in het Noorse Lillehammer, Fins Lapland of natuurlijk een fantastische wintersport in Oostenrijk.

Het eten neemt de leiding

Hoewel Nederlanders nog weleens kieskeurig kunnen zijn wat betreft eten, laten we onze keuze voor een vakantiebestemming ook vaak leiden door de lokale keuken. Heerlijk Italiaans eten, Spaanse Paella of Aziatische gerechten in Indonesië of Thailand. Wij Nederlanders zijn er dol op!