5 x de leukste souvenirs van jouw reis


1 – Magneetjes

Al jaren spaar ik magneetjes van overal waar ik op vakantie ben geweest. Inmiddels heb ik mijn kast (wat een magnetische kast is van de IKEA. Een aanrader wanneer je magneetjes spaart ;)) al aardig vol. Naast dat ieder magneetje weer voor zijn eigen prachtige reisherinneringen staat, geeft het ook nog eens sfeer in je kamer!

2 – Interieur decoratie

Je prachtige reisbestemming mee naar huis nemen, dat doe je natuurlijk door een decoratie item voor in huis mee te nemen. Zelf heb ik bijvoorbeeld tijdens mijn reis naar Tanzania een prachtig schilderij gekocht en deze past perfect bij mijn interieur. Ook is het mogelijk om na je reis een interieur item van je reis te maken, bijvoorbeeld door middel van een IXXI. Zelf hebben wij twee IXXI’s in huis hangen, eentje van de prachtige reis naar Canada en eentje van onze rondreis door Costa Rica. Een leuke herinnering én een leuke toevoeging voor jouw interieur!

3 – Lokale delicatessen

Wat is er nou leuker dan thuis nog te kunnen nagenieten van je zojuist gemaakt reis mét een lokale delicatessen van die prachtige bestemming?! Kom jij net terug uit Parijs? Neem dan verse macarons mee! Ben jij net terug van een prachtige reis door het Toscaanse landschap van Italië? Vergeet dan niet wat verse pasta’s of die overheerlijke cantuccini koekjes mee te nemen!

4 – Mode items

Een leuk mode item dat je herinnerd aan die ene leuke vakantie is natuurlijk super leuk! Of het nou gaat om een prachtig sieraad, een t-shirt met de naam van de plaats erop gedrukt, of een traditioneel kledingstuk van de desbetreffende bestemming. Het zijn allemaal manieren om je weer even terug te brengen naar de mooie momenten van je reis.

5 – Vreemde valuta

Wanneer je naar een ander land reist buiten Europa is er een vreemde valuta. Hoe leuk is het dan om bijvoorbeeld een muntje of briefje van deze valuta mee naar huis te nemen?! De Costa Ricaanse Colones hebben bijvoorbeeld prachtige opdrukken van allerlei wilde dieren en bezienswaardigheden van Costa Rica op hun briefgeld gedrukt staan! Bewaar het bijvoorbeeld in een doorzichtig potje en zet het als decoratie leuk op een kastje, of verwerk het briefgeld in een fotolijstje ter decoratie en als aandenken!