8 x Leesvoer voor reisliefhebbers

Als reisliefhebber ga je natuurlijk het liefste zelf op pad, maar hoe leuk is het om over allerlei bestemmingen te lezen en weg te dromen bij alle mooie plaatjes van de bestemmingen?! Met deze 8 boeken kun je in ieder geval wegdromen over alle mooie bestemmingen, foto’s en de avontuurlijke verhalen! Het zijn ook erg leuke boeken om cadeau te geven!


Wanderlust – Anne de Buck

Oprichtster van Nederlands grootste (urban) travel en lifestyle blog, Anne de Buck, heeft dit boek geschreven en het staat vol heerlijke reistips! In dit boek komen reizen, lifestyle en food samen en deelt Anne de leukste hotspots en de hipste wijken waar je geweest moet zijn. Van Londen tot aan Kaapstad. Diverse steden met de leukste plekjes komen voorbij, maar daarnaast worden er ook allerlei handige travel hacks en budget travel tips gedeeld!

Bucketlist, Erop uit in Nederland – Marleen Brekelmans

In dit boek worden per provincie de leukste hotspots gedeeld. Marleen deelt unieke activiteiten en prachtige accommodaties waar je zelf niet snel op zou komen, maar daarom juist zo bijzonder zijn. Van touren in een oldtimer tot aan een overnachting in safaritent. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is gewoon bij jou in de buurt te doen! Naast activiteiten en accommodaties deelt Marleen allerlei leuke koffiestops! Neem ook zeker een kijkje op de website van Marleen! Op haar website Uniekplekje vindt je allerlei prachtige accommodaties!

365 Dagen onderweg – Floortje Dessing

Televisiemaker Floortje Dessing heeft dankzij haar prachtige reisprogramma’s al heel wat van de wereld mogen en kunnen zijn. Met haar programma ‘Floortje naar het einde van de wereld’ en voor ‘3 op reis’ heeft zij al aardig wat landen bezocht. In het boek 365 dagen onderweg neemt Floortje je mee op haar gemaakt reizen. Iedere maand bezoekt Floortje verschillende bestemmingen. Er worden daarbij niet alleen bestemmingen uitgelicht, maar ook traditionele festivals die je bezocht moet hebben en mooie plekken om te overnachten. Ten slotte deelt Floortje allerlei tips over het boeken van je reis en alles wat je moet regelen en doen voordat en tijdens dat je op reis bent.

Het bucketlistboek voor op reis – Elise de Rijck

Het bucketlistboek voor op reis is een leuk cadeau voor reisliefhebbers! In het boek worden 250 activiteiten etc. genoemd die je ooit een op reis gedaan moet hebben. Van grappige bucketlistitems tot serieuze tips voor op reis is dit een must have voor reisfanaten!

Sustainable travel – Holly Tuppen

In dit Engelstalige boek neemt Holly je mee in de keerzijde van toerisme en de impact van reizen op het milieu. Ze neemt je mee door alle ontwikkelingen binnen het toerisme die ervoor hebben gezorgd dat het zo’n vervuilende branche is. Daarnaast deelt ze allerlei tips en tricks over hoe jij duurzamer kunt rijzen en een positieve impact kunt maken tijdens jouw reis. Ook in dit boek kun je wegdromen bij allerlei prachtige bestemmingen en accommodaties, want Holly deelt allerlei duurzame bestemmingen en hotspots!

110 Bijzondere bestemmingen – Wander-Lust

Zoals de titel als zegt, wordt je in dit boek meegenomen naar nog onbekende plekjes. Dit boek is tevens het vervolg op het eerder uitgebrachte boek ‘off the beaten track’. Plekjes waar toeristen normaal gesproken minder snel komen worden in dit boek onder de aandacht gebracht. Het zijn allemaal parels en nog minder bekend onder de toeristen waardoor jij ze relatief ongestoord kunt bezoeken! In het boek worden per werelddeel diverse prachtige bestemmingen aan het licht gebracht, waaronder Bali, Oezbekistan, Bolivia, Denemarken en Saudi Arabië. Naast bezienswaardigheden en accommodaties worden er ook allerlei leuke restaurants in vernoemd. Kortom, een heerlijk boek om te lezen en inspiratie op te doen voor komende reizen! Neem ook zeker een kijkje op de website van Wander-Lust, hier kun je vast nog veel meer inspiratie opdoen!

Backpack bestemmingen – Roëll de Ram

Roëll de Ram is de oprichter van de online reisgids We Are Travellers en heeft al veel mooie en bijzondere plekken mogen bezoeken. In haar boek Backpack bestemmingen neemt Roëll je mee langs een groot scala aan bestemmingen, zoals Sri Lanka, Peru, IJsland en Mexico. Ze deelt bij iedere bestemming de leukste plaatsen om naartoe te gaan en plekken om te verblijven. Daarnaast deelt ze budget tips en tips die je als beginnend backpacker wilt weten. Naast het boek ‘Backpack bestemmingen’ heeft Roëll nog twee andere boeken geschreven en komt er nog een vierde boek uit! Neem dan ook zeker een kijkje op de website van We Are Travellers.

Bucketlist reizen – Marloes de Hooge

Last but not least het boek ‘Bucketlist reizen’ van Marloes. Dit is echt een heerlijk boek om weg te dromen bij alle prachtige bestemmingen! Alleen al door de foto’s wil je het liefste direct je koffers inpakken. In het boek deelt Marloes 25 bucketlist reizen die jij ooit gemaakt moet hebben. Het gaat hier op bestemmingen zowel binnen als buiten Europa. Bij iedere bestemming deelt ze de mooiste route, leukste activiteiten en meeste bijzondere accommodaties! Kijk voor meer reisinspiratie op de website van Marloes (www.travelvalley.nl). Ben jij meer een stedenliefhebber? Geen probleem, dan is het boek ‘Bucketlist stedentrips’.